Zaterdag 20 april 2024

Deto-spits houdt dubbel gevoel over aan winst

Geplaatst op 16 mei 2015 door   ·   Geen reacties

velden_stef_van_derVRIEZENVEEN – Deto Twenterand is niet onverdienstelijk begonnen aan de nacompetitie. Op het eigen sportpark Het Midden versloeg het VV Balk met 1-0. Qays Shayesteh scoorde het enige doelpunt. In de poule met Balk en SV Urk ontvangt de winnaar een ticket voor de hoofdklasse. Stef van der Velden, die een belangrijk aandeel had in de treffer, hield een dubbel gevoel over aan de winst.

Op basis van de eerste helft is dit resultaat wat mager. Ik denk dat we zeker twee doelpunten meer moeten maken en dan heb ik het nog niet eens over de gemiste strafschop’, meent Van der Velden terecht. Na zeven minuten gaf hij een loepzuivere assist op Qays Shayesteh die raak knikte. In het vervolg kreeg de thuisploeg kansen op meer. Zo werd een strafschop van Lesley Nahrwold gekeerd en dwarrelde een schot van Reno Timmerman net naast.

‘Na rust verloren we de grip op het middenveld en daardoor kwam Balk meer in de wedstrijd’, concludeert de spits die vertrekt naar SC Genemuiden. ‘Echt een compleet andere helft dan de eerste, waarin we veel meer balbezit hadden. Ondanks dat werden zij niet echt gevaarlijk tot aan de slotseconde, waarin zij een niet te missen kans toch missen, daardoor kom je nog goed weg en mag je niet helemaal ontevreden zijn.’

Door de winst heeft Deto promotie dus in eigen hand. Volgend weekend spelen Urk en Balk tegen elkaar en het weekend daarop gaat Deto naar Urk. ‘Ik verwacht dat dat een echte finale wordt, want Urk zal wel winnen van Balk. Het zou fantastisch zijn om te promoveren. We hebben vorige week bij de buren gezien hoe mooi dat is. Ook voor mij persoonlijk is het leuk, want dan speel ik volgend seizoen met Genemuiden tegen Deto. De club is er ook klaar voor. In het begin van het seizoen twijfelde ik daar aan, maar Deto kan meedraaien in de middenmoot van de hoofdklasse.’

Deto Twenterand – VV Balk 1-0 (1-0)
7. Shayesteh 1-0.

Geel: A. Kram (Deto) J. Altena, B. Altena, Lyklema (Balk)
Rood: A. Kram (89.min/2x geel)