Vrijdag 29 maart 2024

Deto Twenterand – Staphorst 0-3 (0-1) – Analyse door Tonnie Elferink

Geplaatst op 12 april 2014 door   ·   Geen reacties

babb_serginho‘Het duel tegen Staphorst dat voor Deto vooraf bestempeld stond als cruciaal, leverde niet het gewenste resultaat op voor de gastheren. Als Deto zich namelijk wil handhaven in de hoofdklasse dan zou een overwinning essentieel zijn tegen Staphorst. Maar de gasten uit Staphorst waren eigenlijk de hele wedstrijd, en dan vooral de tweede helft, de betere ploeg.

De eerste tien minuten lieten de gasten direct zien dat ze naar Vriezenveen waren afgereisd om de drie punten mee te nemen. Het gros van de duels werd gewonnen en de Staphorsters hadden een duidelijk veldoverwicht. Toch creëerde Deto de eerste serieuze mogelijkheid van het duel. Wybe Kram speelde Serginho Babb (foto) mooi vrij, maar Babb faalde in een één-tegen-één situatie met de doelman van Staphorst. Natuurlijk was een 1-0 voorsprong geen verzekering geweest voor een goed resultaat, maar mocht Deto op voorsprong zijn gekomen, dan ga je als ploeg met veel meer zelfvertrouwen spelen. Maar een vroege voorsprong was Deto niet gegund. Vier minuten later lag de bal zelfs aan de andere kant in het netje. Rob Mijnheer was de maker van de openingstreffer. Het restant van de eerste helft was Staphorst heer en meester. De ploeg speelde niet eens groots, maar had een duidelijk surplus aan agressiviteit.

In het tweede bedrijf van de matige wedstrijd kon Deto niets tot weinig afdwingen.  De ploeg had niets in te brengen tegen de Staphorsters, waar veel meer automatisme in de ploeg zat. Staphorst speelde veel makkelijker dan Deto. Deto kon, vooral na rust, amper de vrije man op het middenveld vinden. Aangezien Deto een ploeg is die het toch van het voetbal moet hebben, was het lastig om tot kansen te komen. Vandaar dat de ploeg echt machteloos was. Buiten het feit dat het voetballend gezien niet lukte, ontbeerde het de Vriezenveners ook aan felheid. Duels werden eenvoudig verloren.

Deto moet nu de mouwen opstropen en zien waar het schip strandt. Als de ploeg wat geluk meekrijgt en aan het voetballen komt in een wedstrijd, dan is handhaving wel mogelijk. Ik vond ex-Deto speler Ferdi ter Avest de Man of the Match. Hij maakte de tweede treffer namens Staphorst en verzorgde de assist bij de derde treffer.

Deto – Staphorst 0-3 (0-1)