Deto verslaat DOS Kampen in doelpuntrijk duel

Geplaatst op 24 januari 2015 door   ·   Geen reacties

velden_stef_van_derVRIEZENVEEN – In de eerste klasse zaterdag werden zes van de zeven geplande duels afgelast. Wegens de sneeuwval kwamen de Twentse eersteklassers DOS’37, Vroomshoopse Boys en Sparta Enschede dus niet in actie. Op sportpark ‘Het Midden’ werd echter uitgeweken naar een sneeuwvrij gemaakt kunstgrasveld, waardoor Deto Twenterand – DOS Kampen kon worden afgewerkt. De thuisploeg won met 4-3 van de gasten uit Kampen.

Lang leek er weinig aan de hand voor Roodhemden uit Vriezenveen. Door koptreffers van Klaas Nieuwenhuis en Qays Shayesteh leidde de ploeg van Marcel van der Steege na een half uur met 2-0. Een minuut voor het rustsignaal, trokken de gasten de stand echter weer gelijk. Uit een strafschop scoorde DOS de aansluitingstreffer en een minuut later maakte Jorik Schuur de 2-2.

In de tweede helft trok Deto de wedstrijd naar zich toe. Na een kleine zeventig minuten zette Stef van der Velden de thuisploeg weer op voorsprong. Vijf minuten voor tijd maakte hij zijn tweede treffer, waarmee Deto op 4-2 kwam. Een eigen doelpunt van Deto in de uiterste slotfase, deed niet meer ter zake.

Deto Twenterand – DOS Kampen 4-3 (2-2)
18. Nieuwenhuis 1-0, 31. Shayesteh 2-0, 44. Bastiaan (penalty) 2-1, 44. Schuur 2-2, 68. Van der Velden 3-2, 87. Van der Velden 4-2, 90. DOS Kampen 4-3.