Donderdag 28 maart 2024

Doelpuntenspektakel in voordeel van Sparta Enschede

Geplaatst op 9 april 2016 door   ·   Geen reacties

imageTEKST: Justin Polman

ENTER – De goals vielen op het sportpark De Werf zaterdagmiddag als rijpe appelen; het werd bij Enter Vooruit-Sparta Enschede liefst 3-6.

De eerste bal lag al in het mandje, voordat de degradatiekraker in de eerste klasse, officieel begonnen was. Julian Stegeman, pupil van de week, speelde een aantal spelers van Sparta Enschede uit op ‘Messi-achtige’ wijze en drukte beheerst af.

Hierna begon de strijd om drie punten. Na vijf minuten voetballen was het al raak. Sparta Enschede zette de linkerflank van Enter Vooruit onder druk, wat leidde tot een foute terugspeelbal op de keeper. Daardoor was de bal voor keeper Robert Velten niet binnen handbereik en maakte Daan Akkerman namens Sparta de 0–1. Het vertrouwen op De Werf slonk snel toen een aantal minuten later Jouri Mensink van Sparta de diepte in werd gestuurd en raak schoot. In de dertiende minuut kwam Enter Vooruit terug in de wedstrijd doordat Henri Knol uit een strafschop iets de aansluiting realiseerde: 1-2. Na een voorzet vanaf rechts temperde Mensink de Enterse illusies: 1–3, al knalde Ron Smit namens Enter Vooruit nog op de lat. In de 33ste minuut was het wel raak voor Enter Vooruit toen Wout Velten uit een rebound de 2-3 liet aantekenen en de spanning terugbracht. Eventjes, want vrij snel daarna kopte Ferdi Kocoz, centrale verdediger Sparta Enschede, uit een corner de 2-4 binnen en vijf minuten later scoorde Daan Akkerman koppend de 2-5, uit een voorzet vanaf rechts. Nog voor rust werd het zelfs 2-6. Danny Reinders rondde een vlot lopende aanval af voor de club uit Enschede.

Het tweede bedrijf leek weer zo’n doelpuntenspektakel te worden als in het eerste helft, want weer was het Wout Velten die uit de draai 3-6 op het scorebord bracht, maar daarna ging de Enterse storm liggen. Frank Smit van Enter Vooruit probeerde met een omhaal te scoren, maar kwam verkeerd terecht. Hij schreeuwde het uit van de pijn en werd per brancard van het veld gedragen.

Op de foto Henri Knol in actie namens Enter Vooruit (credits Henk Pluimers).

Enter Vooruit – Sparta Enschede 3-6 (2-6)
Scoreverloop: 5. Akkerman 0-1, 10. Mensink 0-2, 13. Knol 1-2, 18. Wensink 1-3, 33. Velten 2-3, 35. Kocoz 2-4, 40. Akkerman 2-5, 43. Reinders 2-6 en 49. Velten 3-6