Zaterdag 20 april 2024

DOS’37 afgetroefd door Berkum, Sparta verliest nipt van Deto

Geplaatst op 27 september 2014 door   ·   Geen reacties

thijs houwingVRIEZENVEEN/ENSCHEDE – DOS’37 heeft de topper tegen Berkum niet om weten te zetten in een overwinning. Tot aan de rust ging de wedstrijd bij vlagen gelijk op, maar na rust namen de Zwollenaren afstand. De wedstrijd eindigde in 4-1. Thijs Houwing (foto) scoorde voor rust de gelijkmaker namens DOS’37. Deto heeft wederom gewonnen. Op bezoek bij Sparta Enschede tekende Klaas Nieuwenhuis voor rust de enige treffer van de middag aan. Deto deelt daarom de koppositie met Berkum. Beide twaalf punten uit vier wedstrijden. Vrromshoopse Boys pakte zaterdagmiddag een puntje tegen FC Horst.

DOS’37 verloor de wedstrijd in de tweede helft tegen het sterke Berkum. Chris van der Meulen zette Berkum vlak na rust op 2-1. Daarna kreeg Thijs Houwing twee grote kansen op de gelijkmaker, maar die verzilverde de spits niet. Twintig minuten voor tijd was het verzet gebroken bij de Vriezenveners. Ricardo Kuijer en Ruud Wellenberg counterden de gasten naar een 4-1 overwinning. Voor rust maakte Kevin Krommendijk al snel een ongelukkig eigen doelpunt. Thijs Houwing scoorde vlak voor rust de prachtige gelijkmaker.

DOS’37 – Berkum 1-4 (1-1)
4. Krommendijk 0-1 (eigen doelpunt), 42. Houwing 1-1, 53. C. van der Meulen 1-2, 87. Kuijer 1-3, 90. Wellenberg 1-4.

DOS’37: Nitert, Coenraad, Boshoeve, Krommendijk (80. J. Mulderij), Gombert, Kottier, L. Mulderij, Smit, Meier (80. Scheepmaker), Te Morsche (46. Hegeman), Houwing.

Waar DOS’37 verloor, kon buurman Deto de maximale score wel behouden. In Enschede wonnen de roodzwarten nipt met 1-0. Door geklungel in de defensie van Sparta kon Klaas Nieuwenhuis de bal na een ruim kwartier spelen zo binnenlopen. Na rust kon Deto het duel in het slot gooien, maar ook Sparta kreeg kansen op de gelijkmaker. Beide elftallen kwamen niet meer tot scoren, dus blijft Deto ongeslagen en worden de zorgen voor Sparta Enschede niet minder. Want Sparta mag zich door de nederlaag hekkensluiter van de eerste klasse zaterdag noemen.

Sparta Enschede – Deto 0-1 (0-1)
22. Nieuwenhuis 0-1.

Vroomshoopse Boys heeft zaterdagmiddag de punten gedeeld met FC Horst. Op sportpark ‘De Bosrand’ ging FC Horst met een voorsprong rusten door een treffer van Rocco Keizer, lang leek het erop dat de Ermeloërs de drie punten mee naar de Veluwe zouden nemen, maar vlak voor tijd redde Ton Kunst een punt voor de Vroomshoopse Boys. Door het gelijke spel behoudt Vroomshoop een keurige vijfde plek.

Vroomshoopse Boys – FC Horst 1-1 (0-1)
40. Keizer 0-1, 88. Kunst 1-1.