DOS’37 benut de kansen en wint derby bij Enter Vooruit

Geplaatst op 16 februari 2019 door   ·   Geen reacties

ENTER/VRIEZENVEEN – De derby tussen Enter Vooruit en DOS’37 eindigde vanmiddag in een zege voor de bezoekers uit Vriezenveen. Ze wonnen op sportpark De Werf met 1-3, vooral doordat ze de kansen beter benutten dan de thuisploeg. Eigenlijk kreeg de DOS’37 in Enter drie kansen, die werden ook verzilverd en voor de rest was het consolideren.

De wedstrijd werd al binnen vijf minuten opengebroken toen Martijn Olde Olthof namens DOS’37 een voorzet van rechts binnen knikte. De ploeg uit Vriezenveen ging meteen gemakkelijker spelen, domineerde rond de middenlijn en intervenieerde bij elke tegenstoot-in-de-maak met succes.

Dicht bij verdubbeling
Enter Vooruit bekwam gaandeweg de eerste helft van de schrik, kreeg meer ruimte op de helft van de tegenstander te spelen, maar DOS-keeper Patrick Nitert verkeerde in goede vorm, al was hij na een klein half uur kansloos bij een kopbal van Ron Smit die bij de uit een hoekschop van Wout Velten net over kopte. Daar stond tegenover dat DOS’37 nog voor rust dichtbij een verdubbeling van de marge was, maar de paal trof.

Na de thee kwam waren de eerste kansen weer voor de geelzwarten, waarvan ze er één benutten. Kon de Enterse doelman Teun Nijhof eerst nog redding brengen, even later was hij kansloos op een inzet van de geslepen Nick Wennink die een slalom in de Enterse verdedigingslinie met een doelpunt bekroonde.

Enterse mogelijkheden
Het dwong de Enternaren wat meer op de aanval te spelen en good old Henri Knol bracht in zijn vijfhonderdste wedstrijd zijn ploeg terug in de race. Het team rook kansen, wilde ernaast en erover, want DOS’37 was in de war, maar waar de Vriezenveners effectief met de mogelijkheden omgingen, verprutsten Wout Velten, Ron Smit en Marco ter Weel grote mogelijkheden om de gelijkmaker te scoren. Ja, dan valt’ie vaak aan de andere kant: vier minuten voor tijd gooide wederom Nick Wennink met een bekeken schuiver de deur in het slot.