Geplaatst op 1 december 2018 door   ·   Geen reacties

VRIEZENVEEN/ENTER – In de eerste klasse speelde DOS’37 in Vriezenveen gelijk tegen Hierden. Enter Vooruit verloor opnieuw, want ging thuis de boot in tegen Bennekom.

DOS’37 kwam met een punt goed weg, Enter Vooruit had alleen al voor passie en inzet eigenlijk wel een punt verdiend.

DOS’37–Hierden 1-1 (1-1)
Binnen vijf minuten stond de eindstand op het scorebord en het was voor iedereen verkieslijk geweest de boeltjes bij mekaar te pakken en op te breken, want wat volgde na de goals van Henk Jansen in de tweede minuut voor de gasten en Stef vader Velden in de vijfde minuut namens de gastheren maakte zowel handen en voeten als voetbalharten kleumtrekkend koud op een waterzonnig sportpark Het Midden. De beste kansen waren nog voor de ploeg uit Hierden, maar de beste DOS-man was keeper Patrick Nitert die de Vriezenveense brigade een aantal keren behoedde voor een nederlaag. Hierden liet DOS’37 echter in leven en had overigens ook geen recht op meer dan een punt. Bij één van de schaarse uitbraken van DOS’37 had zowaar Marc Meier de thuisclub nog een onverdiende zege kunnen bezorgen, maar hij faalde opzichtig, wat dan wel weer goed in het wedstrijdbeeld paste. Het eindsignaal was voor iedereen een verlossing

Enter Vooruit Bennekom 2-3 (1-1)
Enter Vooruit toonde vanmiddag op De Werf een tomeloze werkdrift, maar stond na negentig minuten wel op verlies tegen het hoog genoteerde Bennekom, dat over het geheel van de wedstrijd genomen ook beter was en met een 2-3 zege van het veld stapte. In de beginfase werd Bennekom in de hoek gedreven, maar de ploeg kwam dankzij een schot met voetbalgogme van Mourad Marbouh toch op 0-1. Bennekom behield zijn overwicht, maar het knokkende Enter Vooruit dat na attent reageren door Ron Smit langszij kwam. In de tweede helft ging het aanvankelijk gelijk-op, waarna Bennekom tóch wegliep naar 1-3 door doelpunten van Quincy Veenhof en ten tweede male Mourad Marbouh. Het was voor Ron Smit een teken ook zijn tweede treffer te scoren, waarna de thuisploeg va banque ging spelen, alles op en iedereen in de aanval, ook keeper Nijhof, maar tot de gelijkmaker leidde het niet.