Vrijdag 29 maart 2024

DOS’37 plaatst zich eenvoudig voor tweede ronde KNVB-beker

Geplaatst op 27 augustus 2014 door   ·   Geen reacties

AgteresVRIEZENVEEN – DOS’37 heeft zichzelf een knappe dienst bewezen, door WAVV met 6-1 te verslaan. Op sportpark ‘Het Midden’ gingen de ‘geelzwarten’ al met een 3-0 tussenstand rusten en in de tweede helft gooide het elftal van Philip Agteres (foto) het duel helemaal op slot. ‘Ik ben het meest tevreden over het rendement van onze kansen en het sterke verdedigende spel.’

Wageningse Arbeiders Voetbal Vereniging, kortweg WAVV, heeft een kleine vijf minuten na rust een overwicht gehad, maar verder kwam de zondag tweedeklasser geen moment aan het voetballen tegen het sterke DOS’37. De Vriezenveners speelden de tegenstander met sterk aanvallend positiespel bij vlagen van de mat. Uitblinker Maarten Smit (2 keer), Marc Meier (2 keer), Thijs Houwing en Tom Hegeman kwamen tot scoren. Namens WAVV wist Peer Aldenkamp de eer te redden met een treffer vlak na rust.

DOS’37 treft in de volgende ronde de winnaar van het duel tussen Flevo Boys en Haaglandia. ‘Dat gaat een lastige tegenstander worden, aangezien het beide sterke hoofdklassers zijn’, gaf oefenmeester Agteres na afloop aan. ‘Maar voor nu ben ik blij dat we zojuist gewonnen hebben. Ik wist dat we kwaliteit voorin hadden, maar dat je zo ruim wint had ik vooraf niet verwacht.’