Vrijdag 19 april 2024

DOS’37 plaatst zich na strafschoppen voor finale districtsbeker

Geplaatst op 21 april 2014 door   ·   Geen reacties

houwing thijsMALDEN – DOS’37 heeft zich ten koste van topklasser Juliana’31 knap geplaatst voor de eindstrijd om de districtsbeker. In de reguliere negentig minuten kwamen de ploegen niet tot scoren, waardoor penalty’s de doorslag moesten geven.

Patrick Nitert, doelman van de Vriezenveners, kroonde zich tot held in de strafschoppenserie. De goalie stopte twee strafschoppen van de thuisploeg. Doordat DOS’37 haar eerste drie strafschoppen benutte, mag de ploeg op 24 mei aantreden tegen De Bataven. De hoofdklasser versloeg WAVV met liefst 7-5. Waar de finale gespeeld gaat worden is nog niet bekend.

DOS’37-spits Thijs Houwing (foto) was na afloop van het duel trots op zijn ploeg. ‘We hebben uiteindelijk na strafschoppen gewonnen, maar eigenlijk hadden we gewoon in de wedstrijd afstand moeten nemen. Vooral voor rust waren we heer en meester, en dat tegen een topklasser.’ Toch nam DOS’37 geen afstand van Juliana’31 en liep het uit op strafschoppen nemen. “Onze trainer vroeg na afloop van het duel wie er een strafschop wilde nemen, maar niemand zei toen wat. Toch werden de strafschoppen goed ingeschoten, er zat zelfs nog een panenka tussen’, lacht de geboren Vassenaar.

Over de finale is Houwing duidelijk. ‘We hebben dan niks te verliezen. Het ticket voor de KNVB-beker voor volgend seizoen hebben we al en de halve finale bereiken was al super voor DOS’37. Maar natuurlijk gaan we voor de winst. We hebben met HHC Hardenberg en Juliana’31 al twee topklassers uitgeschakeld, dus er is van alles mogelijk.’