Vrijdag 29 maart 2024

DOS’37 verliest derby van Vroomshoopse Boys opnieuw

Geplaatst op 18 februari 2017 door   ·   Geen reacties

VRIEZENVEEEN – DOS’37 ging in een gemeentelijke derby onderuit door op het eigen veld in Vriezenveen te verliezen van Vroomshoopse Boys. Eerder werd in Vroomshoop ook al verloren. De andere Vriezenveense club in de eeerste klasse, DETO, verloor eveneens, met 1-0 van SVZW in Wierden, dat zijn positie als ‘beste van Twente’ in deze competitie verstevigde. De laagvliegers Hulzense Boys en De Esch werden door nederlagen dieper in de degradatiezorgen geduwd.

SVZW-DETO 1-0 (1-0)
Maarten Jansen (1-0)

Een vroege treffer betekende uiteindelijk de beslissing, want het doelpunt van de Wierdense spits Maarten Jansen, al na dik vijf minuten gescoord, zette naar later bleek de eindstand in deze derby op het bord. Beide ploegen kregen kansen, maar Frank Smit namens de Vriezenveners en Maarten Jansen namens de thuisploeg hadden het vizier niet op scherp zijn. SVZW kan als koploper van de middenmoot voorzichtig naar boven blijven kijken, voor DETO houden de zorgen aan, want het wordt nog een helse toer om het vege lijf te redden.

DOS’37-Vroomshoopse Boys 1-2 (0-1)
Kunst 0-1, Smit 1-1, Heideman 1-2

De winst van de Vroomshopers in de gemeentelijke derby mag verrassend worden genoemd, omdat DOS’37 het prima doet en vorige week nog in Wierden won van SVZW. De geelzwarten waren ook sterker dan de Vroomshopers, die evenwel na een klein half uur via Ton Kunst op voorsprong kwamen. Toen na een kwartier in de tweede helft DOS’37 ook nog eens Baysoy met rood van het veld zag verdwijnen, leek de wedstrijd gespeeld, maar zoals wel vaker bleek het tiental sterker te worden dan het elftal, wat resulteerde in de 1-1 van Smit op aangeven van Tom Hegeman. Toch zouden de stugge Vroomshopers aan het langste eind trekken; ze kregen vijf minuten voor tijd een penalty die van benutter Ernst-Jan Heideman de matchwinner maakte.

Nunspeet-Hulzense Boys 3-1 (1-0)
Baum 1-0, Scholten 2-0, Stiekema 2-1, Goud 3-1.

Op de overwinning van Nunspeet viel weinig af te dingen, maar was wat geflatteerd, mede doordat de Hulzense Boys-spits Menno Kamphuis, soms onreglementair, van scoren werd afgehouden.

Bennekom-De Esch
5-2 (3-2)
Sissing 1-0, Bos 1-1, Sissing 2-1, Bos 2-2, Sissing 3-2 en 4-2, Berends 5-2

De Esch voetbalde in en tegen Bennekom lekker mee, al was duidelijk dat de thuisploeg meer kwaliteit in het team had en vooral meer zelfvertrouwen dan de bezoekers uit Oldenzaal.