DOS’37 weet de Twentse eer te redden en verslaat SVZW

Geplaatst op 4 februari 2017 door   ·   Geen reacties

VRIEZENVEEN – Door de zege op SVZW is DOS’37 de enige Twentse club in de eerste klasse van het zaterdagvoetbal die dit weekend niet heeft verloren. De Esch, DETO, Vroomshoopse Boys en Hulzense Boys gingen allen onderuit. Door het verlies van SVZW (in de derby tegen DOS’37) verliest deze club het contact met de subtop.

DOS’37-SVZW 1-0 ((1-0)

DOS’37 won de derby van SVZW met 1-0, al hadden de Wierdenaren het betere van het spel, maar Vriezenveners compenseerden dit met. Geplaagd door blessures van een aantal basiskrachten (Dennis Boshoeve, Wietse van het Spijker, Douwe Koebrugge en Stefan Huiskes) moest DOS enigszins improviseren in de opstelling. Voetballend was SVZW weliswaar de betere ploeg en legde combinatievoetbal op de mat, maar DOS compenseerde dit met strijdlust en hartstocht. In de dertigste minuut kreeg DOS net buiten de zestien een vrije trap, die in tweede instantie tot een doelpunt leidde doordat SVZW-goalie Ramond Beukeveld de bal niet klemvast kon krijgen, waarna Jochem Oude Booijink dit bbuitenkansje verzilverde.
De Esch–DUNO 0-4 (0-2)
Scoreverloop: Aamri 0-1, Talsma 0-2, Ali 0-3, Ali 0-4

De Esch bleek absoluut geen partij voor DUNO Doorwerth. De bezoekers verdeelden de doelpunten over de beide helften. Voor rust twee treffers en na rust nog twee er bij. Dat hadden er nog  meer kunnen zijn, want het zwakke De Esch was geen moment in staat echte tegenstand te bieden.

WHC-–DETO 2-1 (1-0)
Scoreverloop: Van Marle 1-0, Smit 1-1, Van Marle 2-1

DETO keek in Wezep al snel tegen een achterstand aan. Van Marle kopte na zes minuten de 1-0 binnen. Na een gelijk opgaande eerste helft kwam DETO in de laatste fase voor rust op gelijke hoogte. Op aangeven van Mike Kerr kopte Frank Smit de 1-1 binnen. Nadat ook de tweede helft lange tijd gelijk op ging sloeg WHC in de slotfase alsnog toe. Van Marle bezorgde zijn ploeg acht minuten voor tijd een voorsprong die vervolgens niet meer prijs gegeven werd.

Vroomshoopse Boys–Go Ahead Kampen 0-1 (0-0)
Knul 0-1

Nadat de eerste fase voor Go Ahead Kampen was, kwam Vroomshoopse Boys vervolgens beter in de wedstrijd. Een leuk en spannend duel, met kansen over en weer. Kort na rust zorgde Knul voor de 0-1. Vervolgens zakte Go Ahead Kampen steeds verder in en werd het spel aan de thuisploeg gelaten. Vroomshoopse boys probeerde alles, maar slaagde er niet in tot scoren te komen.

FC Zutphen – Hulzense Boys 4-2 (2-0)
Nijkamp 1-0, Bloemendaal 2-0, Yilmaz 2-1, Poorterman 2-2, Nijkamp 3-2, Bloemendaal 4-2

Beide teams gingen furieus van start, en dat had binnen tien minuten al drie doelpunten kunnen opleveren.  FC Zutphen liet een strafschop onbenut en daarnaast waren er nog enkele grote kansen. Na 25 minuten kwam Zutphen alsnog op voorsprong. In de 31e minuut was het opnieuw raak, 2-0 voor de thuisploeg. Meteen na rust bracht Yilmaz de bezoekers terug in de wedstrijd. Kort daarna maakte Poorterman gelijk. FC Zutphen ging op zoek naar een nieuwe voorsprong, die er ook kwam. Nijkamp zorgde voor de 3-2. Daardoor moest Hulzen weer komen, wat werd afgestraft door Bloemendaal. De 4-2 was de beslissing.

FOTOGRAFIE: Jeroen Tempert (DOS’37-SVZW) en Erwin Heuver (Vroomshoopse Boys-Go Ahead Kampen)