Dinsdag 16 april 2024

DOS’37 wint, Deto, Vroomshoop en Sparta niet

Geplaatst op 21 februari 2015 door   ·   Geen reacties

marc meier dos37VRIEZENVEEN/AMERSFOORT/VROOMSHOOP/ENSCHEDE – In de eerste klasse zaterdag heeft DOS’37 goede zaken gedaan. De Vriezenveners wonnen met 3-2 van ASV Dronten. Deto liet twee punten liggen bij ASC Nieuwland door doelpuntloos gelijk te spelen. Vroomshoopse Boys verloor met 0-1 van Go Ahead Kampen, terwijl Sparta Enschede thuis met 0-5 klop kreeg van Berkum.

DOS’37 won zaterdagmiddag met 3-2 van ASV Dronten. ‘Een verdiende, maar zwaarbevochten overwinning’, noemt trainer Philip Agteres het. ‘We beginnen goed en komen snel op 2-0, waarna Dronten ook een paar goede kansen krijgt. Als je dan vlak voor rust de 3-0 maakt, weet je dat je goed uit de kleedkamer moet komen. En dat deden we in eerste instantie ook.’

In het vervolg van het duel krijgt DOS echter twee treffer tegen in een tijdbestek van vier minuten. ‘Twee tegendoelpunten door stommiteiten. Onze keeper, normaal een topkeeper die punten voor ons heeft gepakt, had vandaag zijn dag niet.’ DOS’37 kreeg in het restant goede kansen op de 4-2, die er niet kwam.

DOS’37 – ASV Dronten 3-2 (3-0)
7. Meier (foto) 1-0, 15. Derks 2-0, 44. Meier 3-0, 61. Boshoeve (eigen doelpunt) 3-1, 65. Braam 3-2.

Deto verspeelde twee punten op bezoek bij ASC Nieuwland. In Amersfoort werd niet gescoord. ‘We kwamen hier voor drie punten naar toe en daar zag het in de eerste helft ook naar uit. We kregen kansen en speelden een redelijke eerste helft. Na rust kon het beide kanten op’, vertelt trainer Marcel van der Steege.

Volgend weekend staat Deto – DOS op het programma. ‘Ongeacht de stand. Dit soort wedstrijden staan opzich. We hebben nu twee wedstrijden punten laten liggen, dus wat zal er mooier zijn dan de zegereeks van DOS’37 doorbreken?’, doelt Van der Steege op de reeks van negen gewonnen wedstrijden van de buurman.

ASC Nieuwland – Deto Twenterand 0-0
Scoreverloop: –

Vroomshoopse Boys heeft geen punten overgehouden aan de wedstrijd tegen Go Ahead Kampen. De ploeg van Bas Bijen ging nipt met 0-1 onderuit. ‘We hadden meer verdiend’, aldus de teleurgestelde trainer. ‘Ik heb  in de rust tegen de jongens gezegd, jullie doen alles goed, behalve dat je het goede spel niet hebt beloond.’

Na rust deed Vroomshoop ook niet onder aan de Kampenaren, maar Mehdi Doufikar schoot de gasten uit een vrije trap op 0-1. ‘Doufikar is denk ik één van de betere spelers in deze klasse. Hij schoot hem mooi binnen. In de laatste minuut missen wij nog een dot van een kans, dus dit is een zuur resultaat.’

Vroomshoopse Boys – Go Ahead Kampen 0-1 (0-0)
69. Doufikar 0-1.

Hekkensluiter Sparta Enschede bleek zaterdagmiddag niet opgewassen tegen Berkum. De nummer drie van de ranglijst won met maar liefst 5-0 in Enschede. Bij de rust was het duel al beslist, aangezien de Zwollenaren het net toen al vier keer hadden gevonden. Chris van der Meulen en Dirk Muis vonden het net twee keer namens Berkum.

Sparta staat met zeven punten onderaan de ranglijst in de eerste klasse. Vier punten achterstand op FC Zutphen en vijf op DOS Kampen. Volgend weekend gaat Sparta op bezoek bij Go Ahead Kampen.

Sparta Enschede – Berkum 0-5 (0-4)
Scoreverloop
: 6. C. van der Meulen 0-1, 27. Muis 0-2, 36. Potkamp 0-3, 43. Muis 0-4, 83. C. van der Meulen 0-5.