Woensdag 17 juli 2019
Twentesport

DOS’37 wint en verlengt met trainer; opnieuw verlies EV

Geplaatst op 15 december 2018 door   ·   Geen reacties

VRIEZENVEEN/ENTER – Feestvreugde in Vriezenveen, domperdrift in Enter, want DOS’37 won de laatste wedstrijd voor de winterstop en Enter Vooruit kon het niet bolwerken tegen SDV Barneveld.

DOS’37 stoomt door de zege op richting de middenmoot en Enter Vooruit heeft het relatieve voordeel met de Kerst alleen maar naar boven te hoeven kijken.

DOS’37-DZC’68 3-0 (1-0)
In een met hartstocht gespeelde wedstrijd won DOS’37 vanmiddag op Het Midden van laagvlieger DZC’68 door doelpunten van de spitsen Marc Meier en (twee keer) Stef van der Velden. Meier speelde vanmiddag trouwens zijn 250ste wedstrijd in het keurkorps van de geelzwarte brigade. Hij werd gehuldigd door voorzitter Harold Schreur, die na afloop bekendmaakte dat trainer-coach Kenan Durmuşoğlu aan nog zeker een jaar (een tweede seizoen) aan de club verbonden blijft.

Enter Vooruit-SDV Barneveld 1-2 (1-2)
De ploeg van Peter Schulte speelde met vollr inzet en knokte om elke meter gras. Gaandeweg speelden de Barnevelders zich onder de druk uit. In de geregelde tegenstoot bleven de Entersen gevaarlijk Kort voor de rust scoorde Onur Tekay namens de gasten door volop van de vrije ruimte te profiteren en kort na het half uur maakte Rico Kuijt er 0-2 door zijn eigen solo doeltreffend af te ronden. In de extra tijd kwam de aansluitingstrefer tot stand toen Henri Knol een strafschop binnenschoot. Een extra voordeel was, numeriek en psychologisch, dat penalyveroorzaker Maarten van de Groep rood kreeg voor de ovetreding in de zestien. In het tweede bedrijf beperkte Barneveld zich tot verdedigen en ook met een man meer slaagde Enter Vooruit er niet in de gelijkmaker te bewerstelligen daardoor een verdiend punt te pakken. Het verlies van DZC’68 bij DOS’37 betekent dat dit team niet verder van Enter Vooruit is weggelopen en slechts drie punten voor staat op de formatie van De Werf. Een pleistertje op een grote wond van teleurstelling.

FOTOGRAFIE: Henk Pluimers (Enter Vooruit-SDV Barneveld)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief