Donderdag 18 april 2024

Eerste Klasse E: Tubantia heeft de smaak te pakken

Geplaatst op 27 september 2015 door   ·   Geen reacties

yarbug vist  doelpunt voetbalALMELO – Na de winst van vorige week bij De Zweef heeft promovendus HVV Tubantia zondagmiddag wederom drie punten weten te pakken. De thuiswedstrijd tegen vv Heino werd met 2-1 gewonnen. De andere twee Twentse ploegen, De Zweef en TVC’28, verloren hun uitwedstrijden in Gelderland.

HVV Tubantia – Heino 2-1
Net als vorige week kwam de ploeg van Marcel Degenaar al vroeg op voorsprong. Zoon Melvin Degenaar was verantwoordelijk voor de openingstreffer, die na een kleine vijf minuten voetballen tot stand kwam. Niet veel later verdubbelde de thuisploeg zelfs de marge, toen Mickael Stuut de 2-0 liet aantekenen. Al na een half uur moest Tubantia noodgedwongen twee keer wisselen in verband met blessures, maar toch kwamen de Hengeloërs nauwelijks in de problemen. Toch wisten de bezoekers uit Heino iets terug te doen, want na een uur spelen zette Hidde Smeenk via een vrije trap de 2-1 op het scorebord. De tweede overwinning (op rij) van Tubantia kwam echter niet meer in gevaar.
Degenaar 1-0, Stuut 2-0, Smeenk 2-1

Rood Wit – De Zweef 2-1
Het Nijverdalse De Zweef mocht op bezoek in Groesbeek bij Rood Wit en kreeg al snel grote kansen om de oren, maar de thuisploeg had zijn vizier nog niet op scherp. Een defensieve fout leed vervolgens alsnog tot de openingstreffer, waardoor de Nijverdallers tegen een achterstand aankeken. Ook De Zweef kreeg kansen de eerste helft, maar onder anderen Sjoerd Poorterman miste scherpte. Kort na rust vergat Rood Wit de stand op 2-0 te zetten, waarna het even later alsnog raak was. De Zweef speelde slordig, maar wist na ruim een uur spelen de aansluiting te vinden. Poorterman scoorde en bracht daarmee de spanning terug: 2-1. De blauwhemden drongen vervolgens aan, maar tot grote kansen leidde dit niet, waardoor het haar tweede wedstrijd op rij verloor.
Rood Wit 1-0, Rood Wit 2-0, Poorterman 2-1

SC Bemmel – TVC’28 2-0
TVC’28 speelde de uitwedstrijd bij Bemmel en kreeg kansen in de eerste helft, maar wist die niet te verzilveren. Onder meer Kelvin Stopel kreeg een mogelijkheid, maar zijn kopbal belandde op de lat. Kort voor rust wist de thuisploeg echter wel toe te slaan, en hoe: In drie minuten scoorde het twee keer, waardoor TVC met een 2-0 achterstand ging rusten. In de tweede helft wist Stopel andermaal het aluminium te raken, maar ditmaal trof zijn inzet de paal. De Tubbergenaren bleven het restant van de tweede helft op zoek gaan naar de treffer, maar die zoektocht leverde uiteindelijk niks op.
Bemmel 1-0, Bemmel 2-0