Deto speelt gelijk, winst voor Vroomshoop en DOS’37

Geplaatst op 25 oktober 2014 door   ·   Geen reacties

thijs houwingVRIEZENVEEN/KAMPEN/BARNEVELD – Deto Twenterand heeft zaterdagmiddag twee  punten laten liggen. Thuis tegen KHC Kampen speelde de ploeg op het nippertje gelijk met 1-1 door een benutte strafschop van Lesley Nahrwold. DOS’37 won knap bij SDV Barneveld met 3-1. Thijs Houwing (foto), Marc Meier en Maarten Smit namen de treffers voor hun rekening. Vroomshoop won ook knap, bij DOS Kampen met 3-1. Sparta Enschede verloor met 4-2 in Zutphen.

Na drie wedstrijden zonder winst heeft DOS’37 zaterdagmiddag weer de volle buit weten te bemachtigen. Bij SDV Barneveld kwamen de mannen van Philip Agteres na een kwartier op achterstand door een treffer van Paul Daalmeier. Een kwartier later trok Thijs Houwing de stand echter weer gelijk. Ondertussen had Kevin Ooms de rode kaart ontvangen namens Barneveld. In de tweede helft nam DOS’37 afstand via Marc Meier en Maarten Smit, waardoor DOS met dertien punten op een vierde plek staat.

SDV Barneveld – DOS’37 1-3 (1-1)
15. Daalmeier 1-0, 27. Houwing 1-1, 66. Meier 1-2, 90. Smit.

De Vriezenveense buurman van DOS’37, Deto, heeft de wedstrijd met laagvlieger KHC Kampen niet kunnen winnen, waardoor het tweede puntenverlies een feit is, want twee weken terug speelde Deto al gelijk bij DOS’37 Toch zal Deto daar gezien het wedstrijdverloop niet ontevreden over zijn, want de gelijkmaker viel pas in de laatste minuut door een benutte strafschop van Lesley Nahrwold. In de eerste helft had Leroy Knol de Kampenaren al op voorsprong gezet. Deto vervolgens kansen op de gelijkmaker, maar KHC bleef gevaarlijk op de counter.

Door het gelijke spel blijft Deto tweede, maar de achterstand op Berkum dat alle zeven wedstrijden won is inmiddels vier punten. Volgende week gaat Deto op bezoek in Vroomshoop.

Deto Twenterand – KHC Kampen 1-1 (0-1)
24. Knol 0-1, 90. Nahrwold 1-1.

De Vroomshoopse Boys hebben zaterdagmiddag knap gewonnen bij DOS Kampen. Na een bliksemstart kon de ploeg uiteindelijk met een 3-1 overwinning van het veld stappen. Ernst-Jan Heideman had Vroomshoop binnen twintig minuten op 2-0 gezet. In de tweede helft maakte topscorer Thomas Smedema zelfs de derde treffer van de middag. DOS Kampen kwam via een strafschop nog terug tot 3-1, maar daar bleef het bij voor de Kampenaren. Vroomshoop staat door de overwinning keurig zevende met tien punten.

DOS Kampen – Vroomshoopse Boys 1-3 (0-2)
Scoreverloop
: Heideman 0-1, Heideman 0-2, Smedema 0-3, DOS Kampen 1-3.

Sparta Enschede heeft de vijfde nederlaag van het seizoen geleden. Bij Zutphen kwamen de mannen van Peter Schulte nog wel op voorsprong, maar bij het eindsignaal stond er een 4-2 op het scorebord. Daan Akkerman zette de Enschedeërs voor rust op voorsprong. Na rust maakte Emir Balavac met twee doelpunten echter het verschil voor FC Zutphen. Door de nederlaag staat Sparta met vier punten dertiende.

FC Zutphen – Sparta Enschede 4-2 (0-1)
36. Akkerman 0-1, 60. Zutphen 1-1, 65. Sparta 1-2, 73. Balavac 2-2, 74. Balavac 3-2, 90. Verbeek 4-2.