Zondag 26 mei 2019
Twentesport

Eerste winst voor Enter Vooruit na promotie nu binnen

Geplaatst op 17 november 2018 door   ·   Geen reacties

ENTER/VRIEZENVEEN – Hoewel het geen hoogstaand voetbal was van Enter Vooruit lijkt de victorie hedenmiddag toch te zijn begonnen voor de ploeg van trainer Peter Schulte. De brigade won voor het eerst dit seizoen na de promotie naar de eerste klasse. En de club staat niet langer alleen laatste, maar gedeeld..

In deze competitie ging DOS’37 op eigen veld in Vriezenveen met 1-4 de bietenbrug op tegen het uitgekookte NSC Nijkerk.

Scherpenzeel-Enter Vooruit 2-3 (0-1)
Op de overwinning van Enter Vooruit viel niks af te dingen, want de zege op sportpark De Bree-Oost viel de ploeg toe. Het enige wat de Armada van de Werf zich mag aanrekenen is dat het slordig met de vele kansen omsprong tegen het bar-en-boos-voetbal van Scherpenzeel. Dankzij een goal van Wout Velten werd er met 0-1 gerust. Na de reglementair voorgeschreven onderbreking bracht Danny Stomphorst ‘zijn’ Scherpenzeel op 1-1 door een vrije schop direct binnen te schieten. De cruciale fase waren ‘de gekke vijf minuten’ die een kwartier voor het einde begonnen. Eerst bracht Jesse Pultrum uit een combinatie met Henri Knol de 1-2 op de borden, meteen daarna viel uit het absolute niets de gelijkmaker via Bjön Couperus, waarna Enter Vooruit subiet bij voete van Jesse Pultrum uit een combinatie via Wout Velten weer op voorsprong kwam. En die vervolgens aan de borst drukte. Het was goed voor de eerste driepunter, al kreeg de ploeg van De Werf daarna nog mogelijkheden de marge te verruimen. Het team was evenwel met de koppies kennelijk niet bij een aangenamer doelsaldo.

DOS’37-NSC Nijkerk 1-4 (1-2)
Het was in Vriezenveen een harde wedstrijd, van beide kanten, maar zeker van DOS’37, dat na afloop trouwens wel het hardst klaagde over het fluitgedrag van de Groninger scheidsrechter Carim Mesbah, van wiens naam de laatste lettergreep het meest werd uitgesproken. Beide ploegen hadden er beter aan gedaan een poos in de spiegel te kijken, want alle vier de strafschoppen waren terecht en hetzelfde gold voor de rode kaart die de ervaren rot Nick Wennink van DOS’37 kreeg gepresenteerd. Door de winst pakte NSC uit Nijkerk vanmiddag de eerste periodetitel en dat wilden ze na afloop op het veld en in de kleedlokaliteit weten ook. De grote man in de Nijkerkse gelederen was Eyup Termele die drie keer scoorde, waarvan eentje uit een penalty. Ook de goal van DOS’37 viel uit een strafschop en kwam op naam van Stef van der Velden. De vierde van de gasten uit de Veluwezoom nam Yannick Cornelisz voor zijn rekening. Behalve een harde was het ook een boeiende wedstrijd, want er gebeurde genoeg, met gemiste pengels, wilde charges en ballen op de goalomheining. De scheids maakte de minste fouten, bes wah.

FOTO: NSC Nijkerk viert eerste periodetitel op terrein DOS’37 in Vriezenveen (@NSC)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief