Vrijdag 29 maart 2024

DETO Twenterand pakt drie cruciale punten in Hulsen

Geplaatst op 11 maart 2017 door   ·   Geen reacties

ALMELO – Een punt voor Vroomshoopse Boys tegen FC Zuthpen, drie voor DOS’37 tegen Bennekom en ook eindelijk een overwinning voor DETO. SVZW en De Esch verloren hun wedstrijd. Dat is het resultaat van de speelronde in de eerste klasse van het zaterdagvoetbal.

Vroomshoopse Boys – FC Zutphen 3-3 (2-1)
Scoreverloop: Veld 1-0, Palm 1-1, Heideman 2-1, Nijkamp 2-2, Palm 2-3, Hutten 3-3.

De eerste fase van de wedstrijd was voor de bezoekers, maar gaandeweg kwam Vroomshoopse Boys beter in zijn spel. Balverlies bij Zutphen gaf Ernst Jan Heideman de gelegenheid  Ton Kunst (zie foto) te bereiken, die raak schoot. Na een half uur bracht Joshua Palm beide ploegen weer op gelijke hoogte. Kort voor rust was het Heideman die vanaf elf meter de stand op 2-1 bracht. Na de rust kwam FC Zutphen sterk uit de startblokken.In de 50e minuut viel de 2-2. Een actie van Mark Bloemendaal bracht de bal voor het doel waar Thomas Nijkamp op de goede plek stond om te scoren.  Een actie van de goed ingevallen Aldo Joaquim bracht Joshua Palm in stelling, de spits scoorde voor de tweede keer en bracht de stand op 2-3. Een kwartier voor tijd bepaalde Hutten de eindstand op 3-3.

Go Ahead Kampen – SVZW 3-2 (2-2)
Scoreverloop: Wiegers 1-0, Van Enk 2-0, Maskoul 2-1, Jansen 2-2, Knul 3-2.

SVZW keek al vroeg in de wedstrijd tegen een 2-0 achterstand aan. Wiegers en Van Enk wisten te scoren en brachten de Wierdenaren zo in de problemen. Maskou en Jansen zorgden nog voor rust voor de 2-2. Na de hervatting ging de wedstrijd gelijk op, waarbij beide ploegen tot kansen kwamen. Doelpunten bleven lange tijd uit. Net toen het zeker leek dat de wedstrijd in 2-2 eindigen zou, sloeg Go Ahead Kampen toe. De treffer van Knul was de winnende.

DOS’37 – Bennekom 2-0 (0-0)
Scoreverloop: Hegeman 1-0 (pen.), Slomp 2-0.

De eerste helft van het duel ging volledig gelijk op. Beide ploegen zochten naar het openingsdoelpunt, maar slaagden er niet in tot veel uitgespeelde kansen te komen. Na rust werd Slomp binnen het strafschopgebied ten val gebracht, waarna Hegeman vanaf elf meter de score kon openen. Na het openingsdoelpunt begon Bennekom meer en meer aan te dringen, op jacht naar de gelijkmaker. DOS’37 wist stand te houden en in de slotminuten uit te breken. Daaruit ontstond de kans voor Slomp, die met de 2-0 de wedstrijd besliste.

Hulzense Boys – DETO Twenterand 1-2 (0-0)
Scoreverloop: Smit 0-1, Kamphuis 1-1, Smit 1-2.

Voor rust was DETO Twenterand duidelijk de betere ploeg. De Vriezenveners kregen mogelijkheden om de score te openen, maar lieten de kansen liggen. Tien minuten na rust was het wel raak. Een schot van Frank Smit van net buiten het strafschopgebied vloog het doel in. De bezoekers leken het duel te controleren, maar ineens was het Menno Kamphuis die de stand op 1-1 bracht. Na de gelijkmaker gingen beide ploegen op jacht naar de overwinning. Net toen de tijd verstreken leek, sloeg DETO alsnog toe. Met zijn tweede doelpunt van de middag bezorgde Smit zijn ploeg de cruciale overwinning.

De Esch – KHC 1-2 (0-0)
Scoreverloop: Tuncer 0-1, De Nooijer 0-2, Oude Alink 1-2.

FOTOGRAFIE: Erwin Heuver