Enter Vooruit geeft voluit gas in de strijd om lijfsbehoud

Geplaatst op 24 februari 2019 door   ·   Geen reacties

ENTER – In de strijd om lijfsbehoud won Enter Vooruit dit weekend thuis van Scherpenzeel. Het werd op De Werf 5-3 voor de Enternaren.

DOS’37 liep op bezoek in Nijkerk tegen een 3-2 nederlaag op.

Enter Vooruit-Scherpenzeel 5-3
Binnen vijf minuten stond Enter Vooruit op 1-0 door een doelpunt van Henri Knol in diens eerste van de volgende vierhonderd wedstrijden. Na een dik kwartier poeierde Marco ter Weel de thuisclub naar 2-0. Nog vóór de rust zette Wout Velten de Enternaren op een comfortabelde 3-0. Scherpenzeel ging na de thee aanvallender spelen. Nehkomi Veldt verkleinde de achterstand dan ook op 3-1, maar Dennis Boink bracht de marge weer op drie, waarna Dittger Aarsen die de 4-2 scoorde. Vijf minuten schoot Henri Knol de tweede treffer van de de middag achter de vijandelijke doelwachter. Voor de vorm mocht Omar Riani de 5-3 nog scoren. Enter Vooruit staat niet meer alleen laatst, want deelt die plek nu met Dronten dat de volgende tegenstander van Enter Vooruit is. Bij winst kan Enter Vooruit de laatste plaats dus voor het eerst dit seizoen verlaten.

NSC Nijkerk-DOS’37 3-2
De gasten uit Vriezenveen speelden in Nijkerk aanvankelijk afwachtend. De thuisclub speelde aanvallender, vooral Yannick Cornelisz en Yordi Grovenstein stichtten gevaar. De thee moet kruidig zijn gewees, want de tweede helft was aanmerkelijk beter, van beide kanten. De tweede helft was meer het aanzien waard al was het maar omdat er gescoord werd. Grovenstein zette NSC zeven minuten na de hervatting op voorsprong, maar Nick Wennik schoot DOS’37 met veel techniek langszij. De brigade van Het Midden kwam zelfs op voorsprong door een kopbal van Boshoeve, maar in het laatste kwartier ging het toch nog mis doordat keeper Patrick Nitert een schot van wéér Yannick Cornelisz niet klem had en Mark Fennebeuemer voor 2-2 zorgde, waarna Eyup Termelez ook nog de 3-2 maakte, waarmee DOS’37 eigenlijk te weinig kreeg.