Enter Vooruit gewassen en geschoren op de eigen Werf

Geplaatst op 20 oktober 2018 door   ·   Geen reacties

ENTER/VRIEZENVEEN – Het ziet er nu al beroerd uit voor Enter Vooruit, want het verloor ook vanmiddag weer zijn wedstrijd in de eerste klasse. De ploeg werd op De Werf ingemaakt door ASV Dronten, het werd een troosteloze 0-7, en de Enternarennu staan nu puntloos stijf onderaan.

DOS’37 uit Vriezenveen speelde in deze klasse op bezoek bij SDV Barneveld gelijk. Het werd in een vermakeljke wedstrijd 3-3.

Enter Vooruit-Dronten 0-7 (0-2)
Een snelle eigen goal van Sietse Velten, een rode kaart (strafschop en 0-2) in de eerste helft en het missen van een paar mogelijkheden om vroeg in de tweede helft de aansluitingstreffer te scoren nekten Enter Vooruit. Na de reglementair vastgelegde pauze voeren de Enternaren nog wel met hun Aarmada der Zompen richting de vijandelijke veste, maar verder dan een schot op de lat kwam het niet. Het verzet brak aan Enterse kant toen Dronten een kwartiertje na rust weer een pengel kreeg die net als de eerste door Jodi de Boer binnen werd geschoten. Twee minuten later was het 0-4 en liet Enter Vooruit het helemaal lopen, zodat de gasten de gelegenheid kregen aan hun doelsaldo te werken en dat naaarstig deden.

Barneveld-DOS’37 3-3 (0-1)
De ploeg uit Vriezenveen leek de poet binnen te hebben toen het na een rusttstand van 0-1 in vrij korte tijd 1-3 werd doordat Bernd Bove en Maarten Smit het verschil maakten. In de eerste helft was DOS’37 door een zijwaartse omhaal op 0-1 gekomen; een werelddoelpunt van Stef van der Velden. Na de rust maakte SDV Barneveld nog wel gelijk doo de slimme Rico Kuijt, maar daarn leken Bove en Smit de Vjennekloetn toch voldoende marge te geven: 1-3. Een door Rick Degenaar benutte strafschop bracht de gastheren weer geloof op resultaat, en de gelovigen werden niet teleurgesteld, want het team van trainer Johan de Man kwam inderdaad nog langszij, waar over het geheel van de wedstijd gvoor een ieder mee te leven was.