Enter Vooruit houdt moed om eersteklasser te blijven

Geplaatst op 11 mei 2019 door   ·   Geen reacties

ENTER – Door een perfecte vrije trap van Dennis Bolink won Enter Vooruit vanmiddag niet alleen van DTS Ede, maar heeft de selectie van trainer Peter Schulte ook nog zelf in de hand of het volgend seizoen ook nog in de eerste klasse van het zaterdagvoetbal. Het zou mooi zijn: Enter Vooruit en SVZW weer eens in dezelfde klasse.

Het keurkorps van DOS’37 is daar al een paar weken zeker van en speelde vanmiddag in Vriezenveen met 1-1 gelijk tegen De Merino’s.

Enter Vooruit DTS Ede 1-0 (0-0)
Van meet af aan straalde de thuisploeg uit dat er moest en ook zou worden gewonnen van de formatie die in Ede met 7-0 veel te sterk was geweest. Onder anderen Henri Knol en Jesse Pultrum kregen mogelijkheden. DTS liet met een periodetitel op zak zien geen noodzaak tot bovenmatige energieverspilling te voelen. De ploeg van De Werf moest wel en buffelde bij het leven. Het verlossende doelpunt viel een dik kwartier voor het eind toen de voor Wout Velten ingevallen Dennis Bolink de bal uit een vrije trap langs de muur in de goal liet zoeven. DTS ging daarna wel meer drukken, voor de eer, maar kreeg de ploeg al kansen, dan stond de Enterse keeper Teun Nijhof de gelijkmaker tegen.

DOS’37 De Merino’s 1-1 (1-1)
Het was op Het Midden een gezapig potje, waarbij de eerste helft beter was dan de tweede, met name vanwege de doelpunten. De Merino’s kwamen op voorsprong toen een bal tot verrassing van velen in het net belandde. Het feestje van de Veenendalers duurde dik een minuut, want toen werd Stef van der Velden in de zestien onreglementair gevloerd en besloot hij zelf het vonnis te voltrekken. Daarna volgde in Vriezenveen nog een tweede helft, omdat de KNVB dat nu eenmaal verplicht stelt.