Zaterdag 20 april 2024

Enter Vooruit nu serieus in problemen; DOS’37 relaxed

Geplaatst op 6 april 2019 door   ·   Geen reacties

ENTER/VRIEZENVEEN – Enter Vooruit zal om rechtstreekse degradatie uit de eerste klasse af te wenden vol aan de bak moeten. De nederlaag van vandaag bij SDV Barneveld zal wellicht ingecalculeerd zijn, het tikt toch door.

DOS’37 won, na vorige week definitief bevrijd van degradatiezorgen, vanmiddag met 2-4 in Doetinchem van DZC’68.

SDV Barneveld-Enter Vooruit 5-0 (2-0)
Enter Vooruit ging in en tegen Barneveld vet onderuit, want verloor met 5-0. Het was dik verdiend. Ricardo Mengerink schot de aspiraties van de bezoekers al in de eerste minuut aan diggelen. De ploeg van trainer Peter Schulte kreeg nog wel een paar kansen, maar kreeg op een psychologisch belangrijk moment de 2-0 om de oren, namelijk net voor rust door Onur Tekay, die vijf minuten na de pauze ook de beslissende 3-0 maakte . De 5-0 en de 6-0 van Levi Smit en Rocco Keizer waren voor de statistiek. Volgende week komt NSC uit Nijkerk naar De Werf. Ook dat zal weer een zware opgave worden, zij het niet onmogelijk.

DZC’68–DOS’37 2-4 (0-3)
Vrij van zorgen, want verzekerd van een plek in de middenmoot van de eerste klasse boekte DOS’37 een prima overwinning op DZC’68. Het leek halverwege een peulenschil, want de Vriezenveense ploeg van trainer Kenan Durmuşoğlu leidde door goals van Stef van der Velden, Maarten Smit rondt en Mulderij met 0-3. Niks aan de hand. Dat ging in de tweede helft zo door, al kreeg DZC’68 el kansen, zelfs met een man minder (rode kaart Matthijs de Waard. Toen kreeg DZC’68 een penalty die werd benut, waarna prompt ook de 2-3 op de borden kwam. Het werd zo tóch nog een bilknijpende slotfase, tot Nick Wennink met de 2-4 de beslissing forceerde.