Enter Vooruit pakt laatste strohalm; remise DOS’37

Geplaatst op 9 februari 2019 door   ·   Geen reacties

VRIEZENVEEN/ENTER – Het keurkorps van Enter Vooruit heeft de vooorlaatste stroman gepakt door met 2-3 te winnen van De Merino’s. Het geeft de Enterse ploeg ongetwijfeld vertrouwen, al staat de club in de eerste klasse van het zaterdagvoetbal nog wel laatste.

Op eigen veld kwam DOS’37 in Vriezenveen niet tot een doelpunt tegen Go Ahead Kampen, maar daar staat tegenover dat de Kamper ploeg evenmin tot scoren kwam.

De Merino’s–Enter Vooruit 2-3 (0-1)
De zwartwitte brigade van Enter Vooruit legde op sportpark De Groene Velden in Veenendaal een tomeloze strijdlust aan de dag. De thuisclub werd vvanaf de eerste minuut afgebluft door de jongens van De Werf. Het was centrumspits Wout Velten die een splitpass van Jesse Pultrum doeltreffend afrondde. Uit de eerste aanval na de reglementair voorgeschreven pauze werkte Pultrum eigen werk zelf de 0-2 ook zelf met een treffer af. Vervolgens bracht Velten met een derde doelpunt rust, maar het team van trainer Jan Gaasbeek legde zich nog niet neer bij een nederlaag. Er waren evenwel twee strafschoppen, benut door Joop de Bruin, voor nodig om De Merino’s nog een beetje hoop te geven, doch vergeefs, want de laatste was al in blessuretijd.

DOS’37–Go Ahead Kampen 0-0
In een mede door de weersomstandigheden nerveus-rommelige wedstrijd vielen er geen doelpunten op sportpark Het Midden, al waren de bezoekers uit Kampen er vaker dicht bij dan de Vriezenveense formatie. Wel werd Stef van der Velden een paar keer in stelling gebracht met ballen van de flanken. De spits ontbeerde net dat beetje precisie en ook enig geluk dat nodig is om binnen te koppen. Aan de andere kant moest doelman Patrick Nitert alle zeilen bijzetten om een voorsprong van Go Ahead te verijdelen. De keeper was de beste bij DOS’37. De ploeg uit Kampen boekte wel een succesje in Den Haag, want daar plaatste clubvoorzitter Theo Rietkerk zich dankzij een vijfde plek op de formulieren van eenheid voor de CDA-selectie.