Donderdag 28 maart 2024

Enter Vooruit wiebelt in eerst klasse; Peppels gaat eruit

Geplaatst op 18 mei 2019 door   ·   Geen reacties

ENTER – Het verlies van Enter Vooruit in en tegen Nunspeet betekent dat de club van De Werf na een jaar de eerste klasse mogelijk weer verlaat, al zijn er nog mogelijkheden om de nacompetitie te halen, maar daarbij is Enter Vooruit afhankelijk van streekgenoot DOS’37, dat dan moet winnen van ASV Dronten. En verder moet Enter Vooruit zelf winnen van DZC’68. Kevin Peppels, die bij eersteklasser DETO niet geheel uit de verf is gekomen en geen basisplek wist af te dwingen, keert hoe dan ook komend seizoen terug op De Werf.

DOS’37 won vanmiddag thuis van Scherpenzeel, met 5-2, maar daar stond niks anders op het spel behalve de spreekwoordelijke eer en die bleef dus in Vriezenveen.

Nunspeet-Enter Vooruit 4-1 (3-0)
Het was door twee doelpunten van Lars van de Wetering en eentje van Job Hoogendoorn dat het bij rust al beslist. Enter Vooruit ging wel pressie spelen, maar het was Job Hoogenboom die zijn tweede en de vierde namens de thuisploeg maakte. Sander Jansen redde de eer met de 4-1. Een mogelijk grotere klap was na afloop het bericht dat ASV Dronten in de 93ste minuut had gewonnen en daarmee de laatste en rechtstreekse degradatieplek overdeed aan de Enternaren. Om de nacompetitie als laatste redmiddel te halen moet Enter Vooruit zelf winnen van DZC’68 en hopen dat DOS’37 in en van Dronten wint.

DOS’37-Scherpenzeel 5-2 (2-1)
Koud begonnen opende Melvin Kemp namens DOS’37 het doelpuntenbal, maar de gasten deden snel wat terug via Nehkomi Veldt. De thuisploeg wilde de laatste wedstrijd van dit seizoen voor eigen publiek winnen en op het half uur kopte Dennis Boshoeve een cornerbal van Nick Wennink binnen. Beide ploegen speelden onbevangen en zowel de 2-2 als de 3-1 was mogelijk. Het werd snel in de tweede helft 3-1 door een goal van Bernd Bove die na twee seizoenen Vriezenveen terugkeert naar Voorwaarts in Westerhaar. Veldt scoorde ten tweede male voor de gasten, maar verder liet DOS’37 het niet komen. Sterker nog: Marc Meier en nogmaals Melvin Kemp zorgden voor de 5-2 eindstand.