Vrijdag 29 maart 2024

Enter Vooruit viert promotie naar de eerste klasse

Geplaatst op 26 mei 2018 door   ·   Geen reacties

HULSEN/ENTER – Uiteindelijk was het keukorps van Enter Vooruit bestand tegen de druk, maar het duurde even alvorens de titel in de tweede klasse veilig werd gesteld en dus promotie naar de eerste klasse van het zaterdagvoetbal, van 1-1 via 2-2 werd het in Hulsen 2-4. Overigens zou een punt hebben volstaan.

Er was na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter De Vries uit Enschede volop Enterse uitzinnigheid op sportpark Smidserve, waarvan de gebruikers een jaar geleden uit de eerste klasse degradeerden. Enter Vooruit speelde in de gloriedagen. Vergeten waren de zenuwen van de eerste helft, waarin Enter Vooruit geen schim was van de ploeg die deze competitie immer dominant speelde .
Machiel van Keulen scoorde zelfs voor Hulzense Boys. Henri Knol, goalgetter van De Werf, benutte een penalty na het neerhalen van Marco ter Weel, 1-1, maar binnen vijf minuten leidde de thuisploeg opnieuw en weer door een goal van Van Keulen, 2-1.

Pas in de tweede helft deed de Enterse formatie van de vertrekkende trainer Björn Hodes wat de ploeg dit seizoen zo vak etaleerde: de rem eraf, de kop in de wind en de leidsels in handen. Na een kwartiertje in de tweede helft nam Wout Velten met een stevige kopbal de gelijkmaker voor zijn rekening. Vervolgens lieten de Enternaren zien waarom zij de kampioenen zijn. In de 77ste minuut was het wéér goudhaan Knol die scoorde en het was invaller Joël Scheper die aan alle onzekerheid een eind maakt: 2-4.