Donderdag 28 maart 2024

Excelsior’31 – AZSV 5-0 (3-0) – Analyse door Bert Janssen

Geplaatst op 8 maart 2015 door   ·   Geen reacties

Excelsior'31 - AZSV - S-RT - Hoa - AQ4Q0556‘Excelsior’31 – AZSV was een wedstrijd die verliep zoals je vooraf grotendeels kon verwachten. De thuisploeg was de veel betere en besliste het duel al snel. Na een half uur was het 3-0 en dat was volledig terecht.

Vanuit Excelsior’31-zijde was het een leuke wedstrijd om naar te kijken. De ploeg speelde vooral de eerste helft snel combinatievoetbal en zette veel druk bij balverlies, waardoor de Aaltense gasten er helemaal niet aan te pas kwamen. AZSV kwam totaal niet in het spel voor en had nogal een zwakke schakel in het elftal. De keeper was behoorlijk klein, waar de Rijssenaren goed gebruik van maakten. Ze scoorden driemaal uit een corner.

Aangezien de ruststand al 3-0 was, kon je een beetje verwachten dat de tweede helft minder aantrekkelijk zou zijn en dat bleek ook. Daarom was het mooi dat Roeland ten Berge Gradus Hempenius inbracht, die voor nieuwe activiteit zorgde. Dat de Rijssenaren uitliepen naar 5-0 was niet geflatteerd.

Twee spelers staken er bovenuit bij Excelsior’31. Hakim Ezafzafi scoorde twee maal en ik vond Dylan Vosskühler sterk spelen. Hij scoorde in één keer vanuit een corner er was gevaarlijk aan de linkerkant. Zij krijgen beiden een ster.’

Excelsior’31 – AZSV 5-0 (3-0)
Scoreverloop:
2. Isa 1-0, 24. Lubbers 2-0, 30. Ezafzafi 3-0, 64. Vosskuhler 4-0, 86. Ezafzafi 5-0 (pen.).