Vrijdag 29 maart 2024

Excelsior’31 eenvoudig langs DOS’37 na sterke eerste helft

Geplaatst op 30 januari 2016 door   ·   1 Reactie

2015-02-21 Excelsior'31 -Joran Pot - hoa  (56)RIJSSEN – In de hoofdklasse heeft Excelsior’31 zaterdagmiddag eenvoudig gewonnen van DOS’37. Op De Koerbelt won de ploeg met 3-1 van de Vriezenveners. Niek Davina, Patrick Gerritsen en Joran Pot (foto) scoorden voor de rust. Dennis Broekate deed in de tweede helft wat terug namens DOS’37.

Dat er na 45 minuten spelen een 3-0 tussenstand op het scorebord stond, mocht een wonder heten. DOS’37 wist zich geen enkele raad met het dynamische snelle positiespel van Excelsior’31. De ploeg van Rob Snijders creëerde zo’n zeven honderd procent kansen, maar faalde in de afwerking. Vooral Joran Pot had het geluk niet aan zijn zijde. De middenvelder deed nog een gooi naar de Misser van het Jaar-verkiezing, door voor open doel de paal te raken.

Na een half uur kwamen de Rijssenaren eindelijk op voorsprong, toen Davina een voorzet binnenschoof. Debutant Mitch Stockentree gaf even later de assist op Patrick Gerritsen en Pot maakte vlak voor rust toch zijn treffer en de derde voor Excelsior’31.

De thuisploeg zakte in de afgrijselijke tweede helft ver terug. Het tempo was volledig uit de wedstrijd, waardoor het voor de ruim 750 toeschouwers snakken was naar het eindsignaal. DOS’37 beet wat van zich af door de 3-1 te maken via invaller Broekate. Hij kreeg even later ook nog een goede kans op de 3-2, maar Arjan Kok trad goed op. Excelsior’31 vergat om de score hoger op te voeren.

Excelsior’31 – DOS’37 3-1 (3-0)
30. Davina 1-0, 39. Gerritsen 2-0, 44. Pot 3-0, 70. Broekate 3-1.

Scheidsrechter: Bekebrede
Geel: Vosskühler (Excelsior) Meier, Kikkert, Broekate (DOS’37)
Toeschouwers: 779

Excelsior’31: Kok; Stockentree, Jürgens, Seppenwoolde, Vosskühler; Isa (74. Köse), Pot, Gerritsen Mulkes, Davina; Hempenius, Gerritsen (84. Schoenmaker).

DOS’37: Nitert; van ’t Spijker (83. Bolte), Boshoeve, Kikkert, Gombert; L. Mulderij, Huiskes, Smit; Meier (69. Broekate), Souverijn (46. Houwing), Hegeman.