Excelsior’31 en DETO winnen, SVZW blijft in malheur

Geplaatst op 24 november 2018 door   ·   3 Reacties

RIJSSEN – Door de winst op Berkum heeft Excelsior goede zaken gedaan in de kopgroep van de hoofdklasse. De ploeg staat nu één punt achter op lijstaanvoerder Sparta Nijkerk. De verrassing vond plaats in Vriezenveen waar het weinig florissant draaiende DETO dankzij een hattriCk van Keven Peppels triomfeerde. Bij de derde Twentse club, SVZW uit Wierden, blijft het kwakkelen, want de ploeg verloor in Aalten van AZSV en is nu in de onderste regionen ook door DETO gepasseerd.

Excelsior’31 speelt bovenkant ranglijst, DETO en SVZW zijn in de onderste regionen te vinden, al kunnen de Vriezenveners nu dus wel zeggen de Wierdenaren achergelaten te hebben.

Excelsior’31-Berkum 2-1 (1-0)
Excelsior’31 voetbalde voooral in de eerste helft makkelijker, kwam op voorsprong door een doelpunt van goalgetter Hakim Ezafzafi, maar in de tweede helft speelde Berkum dominanter en kwam langszij, maar voetballend bleven de Rijssenaren het beste. Door een laat doelpunt van Cem Köse won de thuisploeg toch nog, wat op basis van de hele wedstrijd ook dik verdiend was. Door dit resultaat blijft Excelsior’31 in de top van de hoofdklasse meedoen. De treffer van Köse was belangrijk voor de roodhemden, maar ook voor de man die doel trof, want Köse was vanmiddag weer geen basisspeler, maar werd door trainer Peter Wesselink pas ingebracht toen Boy Boeloerditi de strijd moest staken.

DETO-ACV 4-2 (3-2)
De gevierde man op sportpark Het Midden in Vriezenveen was vanmiddag Kevin Peppels, want hij nam driekwart van de productie van DETO voor zijn rekening. De jonge Enternaar bracht het dit seizoen nog niet zo verwende thuispubliek zo ongeveer in extase. Vier doelpunten (het vierde was een eigen doelpunt van ACV) leverde hem een jubelwissel op, waar Peppels tot nu vaak zelf invalller was.

AZSV-SVZW 4-2 (1-0)
De gasten uit Wierden stonden bij rust met 1-0 achter door een vroege strafschop en meteen na rust verdubbelde de thuisploeg de marge. Door een opleving van SVZW, met name Deniz Sahbaz kwamen de Wierdenaren vervolgens op gelijke hoogte. Daarna vergooiden ze de wedstrijd in Aalten alsnog, want Tom Rasing van AZSV scoorde ook twee keer.