Excelsior’31 kansloos voor titel na nederlaag bij ACV

Geplaatst op 6 februari 2016 door   ·   Geen reacties

excelsior31ASSEN – Excelsior’31 heeft de uitwedstrijd tegen ACV Assen met 3-2 verloren. Door de nederlaag lijken de Rijssenaren vrijwel kansloos in de strijd om het kampioenschap.

Doordat koploper Harkemase Boys eigenlijk nooit punten laat liggen, was op voorhand duidelijk dat Excelsior zich nergens een misstap kon veroorloven. Alleen door zelf constant te presteren en nergens punten te verliezen zouden de Rijssenaren de druk op de koploper weten te houden.

Het was dan ook uiterst teleurstellend te noemen dat Excelsior op bezoek bij Rijssen vlak voor rust al tegen een 3-0 achterstand aan keek. Jonah van der Werf, Danny Menting en

Erich Jongeling scoorden voor ACV. Daarmee leek het duel al vroegtijdig beslist. Omdat Patrick Gerritsen nog voor rust tegen wist te scoren, was er toch nog sprake van enige spanning.

Na rust zette Excelsior alles op alles en na de 3-2 van Amanuel Isa leek er ook weer wat mogelijk. Verder dan die aansluitingstreffer kwam het evenwel niet, waardoor de Rijssenaren een kostbare nederlaag leden. Koploper Harkema won op eigen veld met 5-0 van DOS’37 en heeft inmiddels zes punten meer dan Excelsior. Daarbij hebben de Friezen ook nog eens een wedstrijd minder gespeeld. Hoewel er nog 11 speelrondes volgen, is het niet aannemelijk dat Harkemase Boys nog negen punten zal laten liggen.

ACV Assen – Excelsior’31 3-2 (3-1)
Scoreverloop: 10 Van der Werf 1-0, 24. Menting 2-0, 41. Jongeling 3-0, 45. Gerritsen 3-1, 60. Isa 3-2