Excelsior’31 mist in Genemuiden kansen op volle winst

Geplaatst op 15 september 2018 door   ·   Geen reacties

RIJSSEN – De hoofdmacht van Excelsior’31 heeft vanmiddag verzuimd zijn overwicht in, op en tegen Genemuiden om te zetten in winst. Het bleef in de Kop van Overijssel 1-1, een stand die bij rust al was bereikt. Na de thee waren de Rijssenaren meer nog dan daarvoor de bovenliggende partij, maar er was iets met de bal, want die wilde er niet in. De paal en de lat waren het maximaal haalbare.

SVZW droop op eigen veld af, want liet zich in het visserboot nemen door Urk. DETO ging in Aalten de bietenbrug op door te laat aan de wedstrijd te beginnen, namelijk in de tweede helft.

Genemuiden-Excelsior’31 1-1 (1-1)
De thuisploeg kwam kort na het beginsignaal op 1-0 dankzij Sijmon Eenkhoorn. Excelsior’31 liet zich niet ontmoedigen en voerde de druk op, Hakim Ezafzafi besloot voor het eerst maar niet voor het laatst de lat te beproeven, want miste op deze wijze vervolgens een penalty, maar Penterman maakte gelijk. In de tweede helft drukte en duwde alles wat Rijssen is om op de verdiende voorsprong te komen, maar het bleef voor de ploeg van opletten vanwege de snelle uitvallen van Genemuiden. Penterman mikte op de paal en Boeloerditi op de lat, Ezafzafi miste zelfs staanders en dekstang.

SVZW-Urk 0-2 (0-0)
Het team van trainer Philip Agteres kreeg thuis een gevoelige tik om de oren, want verloor op Het Lageveld 0-2 van Urk. Een lesje effectiviteit, dat was het en daar is geen woord visserslatijn bij. SVZW trakteerde de gewezen eilanders op paling, maar kreeg van de kotterkornuiten een snoek in de nek, want Hessel Snoek bracht het vissersvolk na rust op voorsprong. SVZW zat in het vangnet net en kwam er niet meer uit, zeker niet toen Gerit Tol, na een combinatie met wederom die aalgladde Snoek, de 0-2 op zijn curriculum vitae liet bijschrijven. Volgende week vliegen de Zwaluwen naar Rijssen voor de eerste derby van dit seizoen, tegen Excelsior’31 dus.

AZSV-DETO 3-1 (2-0)
Ook voor DETO geen punten, want de ploeg kreeg met 3-1 klop van AZSV uit Aalten Bij rust stond het al 2-0 door treffers in de twintigste en veertigste minuutvan Max Jansen en Karst Vierwind. DETO speelde stram en stroperig. De brigade uit Vriezenveen kwam na de rust ontwaakt terug op het veld én in de wedstrijd, wat Kevin Aman na twintig minuten met de Anschluss kracht bijzette. Opeens was er weer van alles mogelijk. DETO moest ruimtes weggeven om de gelijkmaker te forceren, maar ja, wat je dan vaak ziet gebeurde: de tegenstander scoort. Dat gebeurde twintig minuten voor het einde. En dus ook einde oefening.