Excelsior’31 nog in race om titel en DETO móét winnen

Geplaatst op 18 mei 2019 door   ·   Geen reacties

WIERDEN – Door met 1-2 te winnen bij het al gedegradeerde SVZW is Excelsior’31 nog steeds in de race voor het kampioenschap in de hoofdklasse, maar dan moet Sparta Nijkerk, dat vandaag ook won en met nog één wedstrijd te gaan, volgende week wel punten morsen. Sparta staat nu namelijk één punt voor. Overigens is ook Staphorst met twee punten achterstand nog in de race.

DETO weet na de kansloze nederlaag met 3-0 bij Flevo Boys zeker dat het komend weekend moet winnen van WHC om rechtstreekse degradatie af te wenden, maar dat aan nacompetitie niet valt te ontkomen. Bij winst van DETO op WHC (komende zaterdag op Het Midden in Vriezenveen) speelt de ploeg in die nacompetitie tegen CSV Apeldoorn dat vandaag thuis klop kreeg van DUNO.

SVZW-Excelsior’31 1-2 (0-0)
Het was geen grootse wedstrijd op Het Lageveld in Wierden, want de Wierdenaren wilden het dramatische seizoen meer rechtstreekse degradatie nog een heel klein beetje glans geven. Dat leek te lukken toen na rust wie anders dan Frank Smit voor de Zwaluwen scoorde, geholpen door keeper Melvin Koetsier die ‘aan de wandel’ was. Excelsior’31 gaf niet op en werd sterker want moest om in de titelrace te blijven gewoon winnen. En waar ze in Wierden dus Frank Smit hebben, daar hebben ze in Rijssen ene Hielke Penterman, die binnen vijf minuten twee keer scoorde, in minuut 71 en minuut, beide keren door ‘uit de rug’ van de keeper te lopen om vrij als een vogel in het lege doel te tikken.

Flevo Boys-DETO 3-0 (0-0)
DETO begon in Emmeloord fanatiek, stoorde vroeg, kwam een paar keer gevaarlijk door en prikte ook af en toe, maar heel gevaarlijk werd het niet. Na het eerste kwartier was Flevo Boys vaker aan zet, maar ook deze ploeg kwam niet echt voor de vijandelijke goal. Dat gebeurde na de thee wel toen Mahdi Doufikar al na vijf minuten de 1-0 liet aantekenen. In een poging de wedstrijd te laten kantelen bracht trainer Jos van der Veen van DETO met Kevin Peppels en Kaya twee verse krachten, maar de doelpunten vielen in het doel van de Vriezenveners, met twee keer Frank Post als afronder. Het is voor de Vjennekloetn nu zaak komende zaterdag in Vriezenveen te winnen van WHC, want dan haalt DETO in elk geval de nacompetitie om degradatie te voorkómen.