Woensdag 17 juli 2019
Twentesport

Excelsior’31 ontvangt naaste belager voor eerste plaats

Geplaatst op 7 december 2018 door   ·   Geen reacties

RIJSSEN- De wedstrijd tussen Excelsior’31-Sparta Nijkerk is dé hoofdschotel in de hoofdklasse van het zaterdagvoetbal, want de nummer één ontvangt de nummer twee van de Veluwe. Op de ranglijst staan de Rijssenaren één punt voor op de Spartanen.

Beide teams zijn in goeden doen, want laten weinig liggen. Bij de thuisploeg valt op dat er veel wordt gescoord, bij de gasten dat ze weinig weggegeven. Als de spitsen op De Koerbelt op stoom komen, voorop topscorer Hielke Penterman, maar ook de in topvorm verkerende Hakim Ezafzafi en – als hij speelt – Cem Köse zijn doeltreffend.

Baeide ploegen wonnen acht keer, Excelsior’31 speelde één keer vaker gelijk en Sparta Nijkerk verloor één keer vaker. Overigens doet in de hoofdklasse ook Staphorst nog volop me voor de titel Herbstmeister, want die ploeg staat op plek drie met maar twee punten minder dan de Rijssenaren en één minder dan de Nijkerkers. Staphorst speelt vandaag ook een kraker, want vecht in de derby in de Kop van Overijssel tegen Genemuiden.

De echte pot is evenwel die op De Koerbelt. Vorig seizoen werd het op De Koerbelt een gelijkspel met in zes keurig over beide teams verdeelde doelpunten.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief