Dinsdag 19 maart 2024

Excelsior’31 bij herfsttitel, SVZW weer met lege handen

Geplaatst op 8 december 2018 door   ·   2 Reacties

RIJSSEN – De topper in de hoofdklasse van het zaterdagvoetbal werd vanmiddag op De Koerbelt ruim gewonnen door Excelsior’31 dat directe concurrent om de eerste plaats Sparta Nijkerk in de tweede helft met 3-0 versloeg. Voor het geplaagde en tegen zichzelf vechtende SVZW zat er tegen ACV in Assen zelfs geen puntje in.

DETO kwam niet in actie, want gelastte de in Vriezenveen geplande wedstrijd tegen Berkum af.

Excelsior’31-Sparta Nijkerk 3-0 (0-0)
Na een kleumsaaie eerste helft zonder doelpunten sloeg de thuisploeg na de rust genadeloos toe en besliste deze confrontatie om de leiding in de hoofdklasse. De nummers één en twee waren niet bereid er meteen op te rammelen. Excelsior’31 zou een gelijkspel ook waarderen en loerde op gelegennheden uit te breken. Na de 1-0 van Hakim Ezafzafi na een kwartier in de tweede seance diende de gasten uit Nijkerk namelijk hun verdedigende stellingen wat vaker verlaten en met voorwaartse druk extra risico te nemen. Ze moesten meer ruimte weggeven Dat leidde niet tot de beoogde gelijkmaker, maar juist tot de 2-0 en 3-0 via Joost Krijns en voor de tweede keer Hakim Ezafzafi.

ACV-SVZW 2-1 (2-1)

Ondanks een snelle voorsprong voor de Wierdenaren door een benutte strafschop van Deniz Sahbaz na een handsbal van Jim de Leeuw van ACV in de eigen zestien na tien minuten spelen kwam de Asser formatie nog voor de thee op voorsprong. De ruststand van 2-1 door een schot en een pengel van Ezra Schrijver zou ook de eindstand zijn. Daarmee deed ACV bovenin goede zaken en SVZW onderin slechte. In de tweede helft zette SVZW-trainer Philip Agteres Maarten Jansen en Matthijs Witten nog wel twee ‘Wierdense Zwaluwen bij, maar ook zij konden geen potten breken. Hoewel de zwartwitten mogelijkheden creëerden kwamen ze op het Catawiki-complex aan de Kortenbossen niet meer tot scoren. De ploeg van Het Lageveld zakte vanwege deze nederlaag dieper in het drijfzand van de degradatiezone, terwijl de blauwwitten van ACV zonder groots te spelen zich vaster nestelden in de kopgroep van de hoofdklasse.