Vrijdag 29 maart 2024

Excelsior’31 pakt punt op Urk; verlies SVZW en DETO

Geplaatst op 9 februari 2019 door   ·   Geen reacties

WIERDEN – Van de drie Twentse zaterdaghoofdklassers hield vanmiddag alleen Excelsior’31 uit Rijssen een puntje over aan de wedstrijd, want de Rijssenaren speelden op Urk met 1-1 gelijk.

SVZW en DETO, twee vorig seizoen gepromoveerde ploegen die nu in tegen degradatie vechten, gingen ten onder. SVZW verloor op eigen veld schlemielig van Flevo Boys en DETO ging op bezoek bij CSV Apeldoorn met 4-3 onderuit.

SVZW-Flevo Boys 1-2 (0-1)
De club uit Wierden zit in de hoek waar de klappen vallen en staat stijf onderaan. Dan ga je ook tegen jezelf voetballen. Er was winst nodig en dat zou ook verdiend zijn geweest, maar het mocht niet zo zijn. De gasten uit Emmeloord waren, met de wind in de rug, het eerste kwartier beter en Frank Post scoorde 0-1. Na de rust dicteerde SVZW, met diezelfde wind in de rug, de wedstrijd en toen Frank Smit de gelijkmaker liet aantekenen was het wachten op de tweede goal die de thuisclub de broodnodige driepunter zou opleveren. Het lukte niet wegens pech en ook doordat de echte stootkracht in de Wierdense gelederen ontbrak. De ontluistering was groot toen krap voor tijd een van de schaarse uitvallen van Flevo Boys wél tot een treffer leidde en Johan Thiems: 1-2. Het is nu volgens trainer Philip Agteres zaak de kop erbij te houden, de opgaande lijn te bestendigen en punten te pakken, om te beginnen volgend weekend in en tegen Genemuiden.

Urk-Excelsior’31 1-1 (1-0)
In deze topper hielden Urk en Excelsior’31 goed in evenwicht zonder tot groots spel te komen, maar daar waren het de omstandigheden ook niet naar. Urk scoorde twee keer, maar de tweede in eigen doel. Het was een pittige wedstrijd, soms te, wat Pim ten Have van de Rijssenaren terecht op een rode prent kwam te staan. De eerste treffer kwam na een minuut of twintig tot stand. Gerrit Tol kreeg een lange bal prima onder controle, tikte door naar Lucas Schraal, die in een voetbalreflex doelpuntend afrondde. De tweede helft was als kijkspel attractiever. Urk trof voor de tweede keer doel doordat Dick Hakvoort een op hem aan vliegende bal van Excelsior’31- aanvaller Hakim Ezafzafi geschrokken beroerde, zodanig dat het speeltuig achter de keeper belandde: 1-1. Excelsior’31 had de wedstrijd met tien man nog gewonnen ook als Cem Köse niet op de paal had geschoten, maar in het net.

CSV Apeldoorn-DETO 4-3 (3-1)
De belangen waren groot, want beide teams houden bivak in de onderste regionen en hebben de punten hard nodig. Er werden zeven doelpunten gescoord, waarvan Apeldoorn er vier bijschreef en DETO drie, zodat de Vriezenveners puntloos de terugreis moesten aanvaarden. DETO kwam ook wat moeizaam op gang, want liet de thuisploeg eerst twee keer scoren via Sander Krijns en Maikel Lange alvorens zelf de stootkracht te mobiliseren. Vlak vóór rust viel de aansluitingstreffer toen Coplan Soumaoro voor DETO een pengel benutte nadat hij zelf binnen de beruchte lijnen tegen de vlakte was gewerkt, maar in de blessuretijd bracht Steven van Es de marge weer op twee. In de tweede helft liet DETO wéér over zich heen walsen met als gevolg de 4-1 van Jarno Diks. Vervolgens gaf de ploeg van trainer Jos van der Veen weer gas en scoorde twee keer via Coplan Soumaoro en Maarten Booijink. Met nog twinig minuten te gaan slaagde DETO er niet in langszij te komen, mede doordat Apeldoorn het tempo uit de wedstrijd haalde.