Donderdag 25 april 2024

Excelsior’31 pakt punt, SVZW en DETO leggen het af

Geplaatst op 20 oktober 2018 door   ·   Geen reacties

RIJSEN – De drie Twentse clubs in de hoofdklasse van het zaterdagvoetbal waren goed voor één punt, dat te danken was aan Excelsior’31 dat in Rijssen koploper Urk ontving, had moeten verslaan, maar niet tot scoren kwam en dus op 0-0 bleef steken.

SVZW werd in Emmeloord verslgen door Flevo Boys en DETO moest op eigen veld de meerdere erkennen in de bezoekers uit Apeldoorn.

Excelsior’31-Urk 0-0
In deze topper van de nummers één en twee van de hoofdklasse had de thuisploeg moeten winnen, met solide spel en veel druk op de bal. Ook de voetballers van het voormalige waddeneiland vergaten in de tegenstoten te scoren. En zonder doelpunten te maken win je nooit. Het overwicht lag bij Excelsior’31, maar bleek dat Urk niet moet worden veronachtzaamd, want in de uitbraak kwamen e ploeg vanmiddag op De Koerbelt gevaarlijk uit de hoek, en ter afwisseling soms dwars door het midden. Er zat van beide kanten spanning op de pot en dat betekende een levendige wedstrijd. Op basis van het aantal kansen, waarvan een aantal honderd procent (Hielke Penterman en Hakim Ezafzafi),) had de thuisploeg, verbaal zoals gebruikelijk gesteund door een hulpvaardig publiek, vakkundig om zeep geholpen.

Flevo Boys-SVZW 4-2 (1-1)
Beide promovendi gingen voor de winst, al deed Flevo Boys dat vanuit de pressie en SVZW vanuit de counterattack. Het waren de Wierdenaren die het eerst succevol waren. Een voorzet van Lars Kamperman Leferink werd in eerste instantie nog gekeerd, maar in de rebound wist Yessin Maskoul toch te scoren: 0-1 voor SVZW. Het was reden voor de Wierdenaren de dijken in de polder verder te versterken en nog defensiever te gaan spelen, zeker toen Kamperman Leferink rood kreeg en Flevo Boys een penalty die Aran Nijboer vlekkeloos benutte. Na de rust kreeg ook SVZW zijn strafschop, maar Frank Smit zag zijn inzet vanaf elf meter door de uitblinkende doelman Rodney Rosink gestopt. En vervolgens profiteerde de poldervloot maximaal, met in de hoofdrol Tim Rorije die een hattrick bijschreef. Vlak voor de derde had Yessin Maskoul nog wel de tweede van hem en SVZW gemaakt.

DETO-CSV Apeldoorn 0-2 (0-0)
Door twee doelpunten in de tweede helft ging DETO vanmiddag op eigen veld ten onder tegen CSV Apeldoorn, dat na de rust scoorde via eerst Maykel Lange en daarna Bruce Schotman. DETO was grosso modo zeker niet de mindere, maar ging te gemakkelijk met de kansen om. Lesley Nahrwold, Kevin Aman en anderen kregen prima mogelijkheden aangereikt, maar deden niet wat voor logisch was en voor de hand lag: scoren. In de tweede helft kwam de wedstrijd op stoom en kreeg ook peldoorn kansen. Een paar keer kon keeper Anthony van Zaltbommel onheil afwenden, maar de lepe Mykel de Lange wist hem toch te verschalken, had daarmde zijn plicht gedaan, want werd vervangen. DETO ging op jacht naar de gelijkmaker, duwde en drukte, maar ja, Apeldoorn ook niet gek – maakte gebruik van de ruimtes die weg werden gegeven. Dit leidde vijf minuten voor de laatste fluittoon tot de beslissende 0-2 van Bruce Schotman. Volgende week ontvangen de Vriezenveners de hoog genoteerde streekgenoot Excelsior’31.