Excelsior’31 pakt punt, SVZW lege handen, DETO vrijaf

Geplaatst op 19 januari 2019 door   ·   Geen reacties

RIJSSEN – Hoewel de uitslag van 0-0 anders kan doen vermoeden was Excelsior’31-SC Genemuiden een attractieve wedstrijd, waaraan dus alleen de doelpunten ontbraken. In of liever gezegd op Urk ging laagvlieger SVZW zwaardvissend maar de bodem van de hoofdklasse, want de ploeg kreeg drie doelpunten om de oren. De wedstrijd van DETO tegen AZSV werd afgelast.

De wedstrijd van DETO in Vriezenveen werd afgelast.

Excelsior’31-SC Genemuiden 0-0
Het was op De Koerbelt een boeiende wedstrijd met aanvallen over en weer, waarbij Excelsior’31 wat meer drang naar voren had en vlot combineerde, maar in de afronding te onnauwkeurig was. De formatie uit Genemuiden van de na dit seizoen vertrekkende oefenmeester Jan van Raalte verwachtte het heil meer vanuit de messcherpe uitval, maar werd in het tweede bedriijf wel brutaler en klopte vaker en harder op de deur. En toen de bal toch in het Rijssense doel verdween, werd de treffer wegens buitenspel afgekeurd. Naarmate de minuten verstreken, namen de zenuwen steeds sterker bezit van de supporters, in beide kampen. De slotsom moet zijn dat er geen winnaars waren buiten de lijnen, want er was maar één winnaar en die stond erbuiten: het publiek.

Urk-SVZW 3-0 (1-0)
Net als eerder in Wierden moest SVZW op Urk zijn meerdere erkennen tegen de ploeg van het voormalige vissereiland. Het team van trainer Richard Karrenbelt was ook op het eigen sportveld De Vormt te sterk. Voor de rust zette Riekelt Jan Brands de Urkers op voorsprong en na de onderbreking voor een bekertje thee bouwden Riekelt Nentjes en de ingebrachte hotshot William de Boer de score uit. Het was een verdiende zege. vanwege meer rendement en raffinement, want de Wierdenaren werden zeker niet weggespeeld, maar ontbeerden gogme en fortuin. De promovendus staat nu wel vet laatste en moeten alle zeilen bijzetten om hoofdklasser te blijven.