Excelsior’31 verliest opnieuw en raakt verder achterop

Geplaatst op 4 februari 2017 door   ·   3 Reacties

RIJSSEN – Excelsior’31 heeft de thuiswedstrijd tegen Staphorst met 2-3 verloren. Ondanks dat de Rijssenaren door doelpunten van Hielke Penterman en Melvin Velthuis twee keer op voorsprong kwamen, wonnen de bezoekers.

Excelsior’31 begon uitstekend aan de wedstrijd en kwam al snel op voorsprong. Na een fout van Staphorst-doelman René Oosterhof  kon Hielke Penterman profiteren. Penterman tikte eenvoudig de 1-0 binnen. Ondanks de voorsprong kwam er geen rust in het spel van de Rijsenaren. Het was Staphorst dat wist te profiteren. Na een overtreding mocht Martijn Brakke aanleggen vanaf elf meter. Brakke bleef koel en benutte de strafschop. Toen Melvin Veldhuis Excelsior’31 opnieuw op voorsprong kopte leek het er alsnog goed uit te zien voor de thuisploeg. Excelsior kreeg een aantal mogelijkheden om de voorsprong te vergroten, maar slaagde daar niet in.

Nog voor rust kwam Staphorst opnieuw langszij. Met een fraai schot wist Brakke zijn tweede doelpunt van de middag te maken en zijn ploeg op 2-2 te zetten. Daar bleef het niet bij, want nog voor rust kwam Staphorst op voorsprong. Rurik Wind tekende voor het doelpunt, dat Excelsior met een slecht gevoel richting de kleedkamers liet gaan.

Zo leuk als de eerste helft was, zo teleurstellend was de tweede. Er gebeurde weinig meer. Excelsior probeerde wel terug in de wedstrijd te komen, maar speelde te gehaast en te slordig om het Staphorst lastig te maken. Met nog tien minuten te spelen moest de thuisploeg met tien man verder. Niek Davina kreeg rood en moest vertrekken. Staphorst ging op zoek naar de beslissende 2-4, maar ondanks kansen scoorde het niet, waardoor het bij 2-3 bleef.

Davina
Na afloop toonde Nick Davina zich teleurgesteld. ‘Ik denk dat we vandaag ook van ons zelf verloren hebben. We hebben het de eerste helft nagelaten de kansen af te maken. Anders kan het na de 2-1 ook zomaar 3-1 of 4-1 worden. Vervolgens krijg je dan de doelpunten tegen, heel frustrerend. De tweede helft zijn we niet meer aan voetballen toegekomen. We speelden te veel de lange bal en er lukte niets meer. Misschien probeerden we wel te snel de 3-3 te willen maken. We zullen maandag gaan praten over deze wedstrijd en dan is het zaak de draad snel weer op te pakken. Het gat met de bovenste plaatsen wordt groter. Hopelijk lukt het ons volgende week tegen CVS Apeldoorn wel om de punten te pakken.’

Excelsior’31 – Staphorst 2-3 (2-3)
Scoreverloop: 4. Penterman 1-0, 13. Brakke 1-1, 18. Velthuis 2-1, 41. Brakke 2-2, 44. Wind 2-3
Excelsior’31: Koetsier, Kamperman Leferink (71. Stockentree), Velthuis , Seppenwoolde, Jurgens, Isa (63. Vosskuhler), Davina, Penterman, Hempenius , Gerritsen, Boeloerditi.
Rode kaart: Davina (2x geel).