Woensdag 24 april 2024

Excelsior’31 wint bij koploper AZSV

Geplaatst op 3 oktober 2015 door   ·   Geen reacties

1-niek davinaAALTEN – Excelsior’31 heeft in de slotseconden koploper AZSV verslagen. Het was Niek Davina (foto) die in de laatste minuut het winnende doelpunt voor zijn rekening nam en de eindstand op 1-2 bepaalde.

De wedstrijd tussen de verrassende koploper AZSV en de ploeg in vorm, Excelsior’31 bleef lange tijd uiterst vlak. De thuisploeg kon weinig en de Rijssenaren lieten evenmin veel zien. Daardoor bleef het duel gelijk opgaand maar niet bepaald hoogstaand.

Na rust was het toch Excelsior’31 dat op voorsprong kwam. Michel Gerritsen Mulkes gaf een voorzet, die door Jansen achter zijn eigen doelman werd gewerkt. Na de goedkoop verkregen voorsprong zakte Excelsior nog wat meer in en was het AZSV dat op jacht ging naar de gelijkmaker. Het duurde lang voordat de Aaltenaren er in slaagden op gelijke hoogte te komen. Vier minuten voor tijd was het Rik van der Eerden die de gelijkmaker binnen kopte.

Terwijl iedereen dacht dat de Hoofdklasse topper in een gelijkspel zou gaan eindigen, sloeg Excelsior alsnog toe. Na goed voorbereidend werk van Patrick Jurgens was het Niek Davina die de eindstand op 1-2 bepaalde. Door de derde zege op rij klimt Excelsior naar de tweede plaats. AZSV blijft, ondanks de nederlaag, nog altijd koploper.

AZSV – Excelsior’31 1-2 (0-0)
Scoreverloop: 48. Jansen 0-1 (e.d.), 86. Van der Eerden 1-1, 90. Davina 1-2.