Vrijdag 19 april 2024

Excelsior’31 wint ook tweede wedstrijd van het seizoen

Geplaatst op 9 september 2017 door   ·   Geen reacties

RIJSSEN – Excelsior’31 heeft ook het tweede duel van het seizoen gewonnen. De Rijssenaren waren met 2-0 te sterk voor Sparta Nijkerk. Hakim Ezafzafi en Hielke Penterman scoorden namens de Rijssenaren.

Excelsior’31 was gedurende de eerste fase voor rust duidelijk de betere ploeg. De Rijssenaren controleerden het duel en kregen ook een aantal mogelijkheden. Onzorgvuldigheid in de eindpass en in de afwerking voorkwam dat Excelsior al snel op ruime voorsprong kwam. Gevolg was ook dat Sparta Nijkerk bleef geloven in een goed resultaat. De bezoekers gokten nadrukkelijk op de counter en waren daarmee nog bijna succesvol.

Na een van de spaarzame uitvallen van de bezoekers maakte Excelsior hands in het strafschopgebied. Melvin Koetsier wist zich te onderscheiden door de penalty te keren en vervolgens ook de rebound op knappe wijze uit het doel te houden.

Na rust zette Excelsior’31 nog eens nadrukkelijk aan. Nu werd het verschil wel gemaakt. Nadat even daarvoor de lat werd geraakt, zorgde Hakim Ezafzafi voor de bevrijdende openingstreffer. Aan het doelpunt ging een fraaie aanval vooraf. Davina zette met een hakje Boeloerditi vrij, die de voorzet kon geven waaruit Ezafzafi goed raak schoot.

Opvallend was dat Nijkerk ook bij de achterstand bleef gokken op de omschakeling. Toen de ploeg in de slotfase alsnog de aanval zocht, was het duel al beslist. Na opnieuw een mooie aanval had Hielke Penterman de bal hard in de bovenhoek geknald. Die 2-0 was de beslissing. Door de zege staat Excelsior’31 tweede, op doelsaldo achter koploper Genemuiden.

Excelsior’31 – Sparta Nijkerk 2-0 (0-0)
Scoreverloop: 59. Ezafzafi 1-0, 77. Penterman 2-0
Excelsior’31: Koetsier, Zwiers, Velthuis, Averesch (80. Brummelhuis), Baysoy (83. Vosskühler), Boeloerditi, Isa, Davina (78. Sahin), Ezafzafi, Penterman, Köse.