Dinsdag 16 april 2024

Excelsior’31 wint op valreep vermakelijk duel Barneveld

Geplaatst op 20 augustus 2016 door   ·   Geen reacties

excelsior31RIJSSEN – Excelsior’31 heeft vanmiddag zijn eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen in de Hoofdklasse ietwat gelukkig gewonnen. In een vermakelijk duel werd het tegen SDV Barneveld in de laatste speelminuut 4-3 voor de ploeg van trainer Peter Wesselink.

Het eerste fluitsignaal had nog maar amper geklonken of het thuisspelende Excelsior ’31 keek al tegen een achterstand aan. Na een goede aanval van de gasten uit Barneveld over de rechterkant van het veld kon Christiaan van de Kamp ongehinderd inkoppen: 0-1. Echter nog in dezelfde minuut stelde de van SVZW overgekomen Hielke Penterman orde op zaken door een goede voorzet van rechts simpel binnen te tikken.

Na een kwartier spelen kwam de thuisploeg ook nog op voorsprong door een doelpunt van Michel Gerritsen Mulkes na geklungel in de defensie van de Barnevelders. Ook de thuisploeg kon daar niet lang van genieten, want nog geen vijf minuten later was het alweer gelijk. Rechtsback Lars Kamperman Leferink liet zich erg gemakkelijk voorbij lopen door Ricardo Mengerink die vervolgens de bal prima in de lange hoek krulde. De verdediging van Excelsior ’31 had weinig grip op de behendige en bewegelijke spitsen van Barneveld die nog voor rust nog een aantal goede mogelijkheden kregen op een hernieuwde voorsprong maar faalden in de afwerking. Derhalve mocht Excelsior blij zijn met de gelijke stand halverwege.

Ingreep Wesselink

In de rust greep trainer Peter Wesselink in en wisselde Michel Gerritsen Mulkes en Niek Davina ten faveure van Patrick Gerritsen en Boy Boeloerditi die vorig jaar nog het shirt van Putten droeg. Ook het spelsysteem wisselde van 4-4-2 naar 4-3-3. Deze tactische omzetting wierp zijn vruchten af, want de ploeg stond daardoor een stuk beter en gaf veel minder ruimte weg. Gerritsen onderstreepte dat meteen door met een schitterende droge pegel in de bovenhoek de 3-2 aan te tekenen. Excelsior ’31 had na deze goal veel meer grip op het spel en leek de wedstrijd onder controle te hebben. Ware het niet dat tien minuten voor tijd Barneveld-verdediger Niels Vlugt ongehinderd door kon lopen tot de zestienmeter en met een steekpass Christiaan van de Kamp volledig vrijzette voor doelman Melvin Koetsier. De spits maakte geen fout en rondde met een schuiver prima af.

Op de valreep

De wedstrijd leek uit te lopen op een verdiende puntendeling, maar uiteindelijk ging de thuisploeg toch nog met de winst aan de haal. Na een goede counter kreeg Sem Köse de bal op een presenteerblaadje van een van de verdedigers van Barneveld die de bal ongelukkig op zijn lichaam kreeg. Köse greep het buitenkansje met beide handen aan tikte de bal over de doellijn. Daarmee ontsnapte Excelsior ’31 aan puntenverlies tegen de fris spelende promovendus uit Barneveld.

Opstelling Excelsior’31: Koetsier; Kamperman Leferink; Velthuis; Jurgens; Vosskühler; Davina(45 Boerloediti); Isa; Gerritsen Mulkes(45 Gerritsen); Penterman; Köse; Ezafzafi (83 Hempenius)
Scoreverloop: 01 Christiaan van de Kamp 0-1, 02 Hielke Penterman 1-1, 14 Michel Gerritsen Mulkes 2-1, 20 Ricardo Mengerink 2-2, 47 Patrick Gerritsen 3-2, 78 Christiaan van de Kamp 3-3, 91 Cem Köse 4-3