Excelsior’31 wint wel verdiend, maar zwijnt in slotfase

Geplaatst op 24 maart 2018 door   ·   Geen reacties

HOOGEVEEN/RIJSSEN – Excelsior’31 heeft vanmiddag met 1-2 gewonnen van HZVV. De zege kwam de Rijssenaren toe, al verzuimden ze afstand te nemen.

Het werd weer eens tijd om te winnen na een serie matige wedstrijden, daar leken de spelers van Excelsior’31 zich van bewust in Hoogeveen. Toch wisten de roodhemden aan de Sportveldenweg in de eerste helft geen raad met de defensieve spelopvatting van de thuisploeg. Het team van trainer Peter Wesselin kreeg wel kansen, maar benutte die niet.

In de tweede helft braken Hielke Penterman en Hans Brummelhuis de ban en leek Excelsior’31 de wedstrijd te beheersen, maar HZVV was het daar nog niet mee eens, verliet de verdedigende stellingen, bracht Arjan Akkerman in de ploeg die prompt op de paal kegelde. Er hin onheil voor Rijssen in de Hoogevense lucht, maar pas in blessuretijd scoorde Sander Dzemidzic, een andere ingevaalen spits, de aansluitingstreffer na chaos en wanorde in de laatste linie van Excelsior’31. Verder dan de 1-2 kwamen de gastheren op hun eigen Bentinckspark niet in de hectische slotfase en en punt zou voor hen als loon van vier kwartier angst ook onverdiend zijn geweest.