FC Berghuizen en Vogido bekeren verder, Juventa’12 dicht bij stunt in Lichtenvoorde

Geplaatst op 16 november 2014 door   ·   Geen reacties

Jeroen HulsmeijerHENGELO – In de KNVB-districtsbeker bereikte zowel FC Berghuizen als Vogido via strafschoppen de derde ronde. De Oldenzalers deden dat, met een nieuwe trainer, tegen het Enschedese Victoria’28 en Vogido won het Enschedese onderonsje van ‘t Centrum. Juventa’12 kwam op bezoek bij eersteklasser Longa’30 knap terug na een 3-0 achterstand, maar kwam uiteindelijk net tekort.

FC Berghuizen – Victoria’28 1-1 (5-3 na strafschoppen)
Jeroen Hulsmeijers (foto) zat zondagmiddag voor het eerst als hoofdtrainer op de bank bij FC Berghuizen. De voormalig assistent-trainer volgt Richard de Boer op, die enkele weken geleden opstapte vanwege gezondheidsproblemen. Op de ranglijst ontlopen Berghuizen (tiende) en Victoria’28 (twaalfde) elkaar nauwelijks in de zondagse derde klasse en ook op het veld waren de verschillen niet groot. Na een klein half uur opende Robbin Kosterman de score namens de thuisploeg, maar niet veel later trok Frank Gerritsen de stand alweer gelijk. Vervolgens wisten beide ploegen het net, ook in de verlenging, niet meer te vinden, waardoor strafschoppen genoodzaakt waren. De Oldenzalers namen deze beter, waardoor Victoria’28, net als enkele weken terug in de competitie, wederom werd verslagen.
Scoreverloop: R. Kosterman 1-0, Gerritsen 1-1

Longa’30 – Juventa’12 3-2
In Lichtenvoorde mocht derdeklasser Juventa’12 op bezoek bij eersteklasser Longa’30. Door doelpunten van Chris Weenink en Thomas Kerperien (2x) stond de thuisploeg vlak na rust al met 3-0 voor. Een afstraffing hing dan ook in de lucht voor de Wierdenaren, maar Rick Olde Olthof bracht na een klein uur spelen de spanning weer terug in de wedstrijd. Tien minuten voor tijd zorgde Sebastiaan Bruns zelfs voor de aansluitingstreffer. Het broertje van Heracles-middenvelder Thomas Bruns kopte de bal in de verre hoek, waarna Juventa nog enkele keren dicht bij de 3-3 was. De ploeg van trainer Kenan Durmusoglu kwam echter niet meer tot scoren en is daardoor uitgeschakeld voor de districtsbeker.
Scoreverloop: Weenink 1-0, Kerperien 2-0, Kerperien 3-0, R. Olde Olthof 3-1, Bruns 3-2

Vogido – ‘t Centrum 2-2 (5-4 na strafschoppen)
In het Enschedese onderonsje tussen Vogido en ‘t Centrum kwam de thuisploeg tweemaal op voorsprong, maar even vaak kwamen de bezoekers weer langszij. Strafschoppen waren dus nodig om tot een winnaar te komen. Vogido-keeper Jacco Ros stopte er drie, waarna Leon Lammers de beslissende penalty wist te benutten en zijn ploeg naar de derde ronde schoot.
Scoreverloop: Dilling 1-0, Kolkman 1-1, Busch 2-1, Sterken 2-2

Aanstaande dinsdag komen derdeklasser AJC’96 uit Losser en tweedeklasser SC Enschede nog in actie. AJC gaat in Zieuwent op bezoek bij RKZVC (derde klasse) en de Enschedeërs ontvangen Ruurlo (vierde klasse).