FC Utrecht – FC Twente 1-0 (0-0) – Analyse door Mark van Rijswijk

Geplaatst op 19 april 2015 door   ·   Geen reacties

Marsman CF4A0808‘Ondanks de 1-0 uitslag was het een zeer vermakelijke wedstrijd in Het Galgenwaard. De tweede helft kende wel wat mindere fases, maar verder gebeurde er van alles.

De zege voor Utrecht was alles behalve terecht. Twente kreeg kans op kans op kans, maar vergat het om te zetten in doelpunten. Utrecht stichtte amper gevaar, maar scoorde wel. Twente viel weinig te verwijten. Het speelde niet slecht en de kansen werden eigenlijk helemaal niet beroerd afgemaakt. Robbin Ruiter lag steeds goed in de weg en de twee momenten waarop hij werd gepasseerd, stond er een Utrecht-speler op de lijn. De wedstrijd was tekenend voor het seizoen van de Tukkers.

Robbin Ruiter was de beste man op het veld. Hij keerde veel ballen, waardoor hij Utrecht in de wedstrijd hield. Aan Twente-zijde vond ik Hakim Ziyech vooral de eerste helft sterk spelen en ook Nick Marsman keepte sterk. De tegentreffer was onhoudbaar, maar hij verrichtte enkele knappe reddingen.’

FC Utrecht – FC Twente 1-0 (0-0)