Geen zalig Pasen voor Twentse eersteklassers

Geplaatst op 6 april 2015 door   ·   Geen reacties

Doel RigtersbleekHENGELO – De Zweef is de enige Twentse ploeg van de Eerste Klasse E die punten heeft weten te pakken tijdens de inhaalronde op tweede paasdag. De Nijverdalse ploeg won simpel met 4-0 van Grol. TVC’28, Luctor et Emergo en Rigtersbleek gingen allen ten onder in hun uitwedstrijden.

Hoogland – TVC’28 2-0
Na het verlies van afgelopen zaterdag bij Rigtersbleek mocht TVC’28 andermaal op bezoek bij een ploeg uit de top drie. Het Amersfoortse Hoogland was echter de gehele wedstrijd te sterk voor de ploeg van Douwe Jansen en kwam na ruim een kwartier spelen op voorsprong, door een eigen doelpunt van een Tubbergse verdediger. Hoogland bleef vervolgens de betere ploeg, al kreeg ook TVC enkele kleine kansen. Vijf minuten voor tijd gooide de thuisploeg het duel op slot. Majid Ghaddari stond aan het einde van een goed uitgespeelde aanval.
Eigen doelpunt 1-0, Ghaddari 2-0

Concordia Wehl – Luctor et Emergo 3-1
Evenals TVC’28 leed ook Luctor et Emergo haar tweede nederlaag van het weekend. In Wehl ging het op bezoek bij concurrent Concordia en de drie punten waren meer dan welkom, wilde de Almelose hekkensluiter nog een poging doen directe degradatie te ontlopen. Na zeven minuten maakte Niels Meijer er echter al 1-0 van in het voordeel van de thuisploeg en diezelfde
Meijer verdubbelde kort voor rust de score. Gelijk na de pauze gooide Tom Berendsen het duel met de 3-0 op slot en was de 3-1 van Luctor, vlak voor tijd, slechts voor de statistieken.
Meijer 1-0, Meijer 2-0, Berendsen 3-0, Luctor 3-1

De Zweef – Grol 4-0
De Zweef mocht het thuis opnemen tegen degradatiekandidaat Grol en na drie minuten kopte Sander Souverijn de openingstreffer al achter de Grolse doelman. Kort voor de thee maakte Stijn Klein Robbenhaar er 2-0 van en aanvoerder Niels Hegeman was verantwoordelijk voor de derde Nijverdalse treffer. Toen na een dik uur clubtopscorer Sven Dikkers zijn veertiende van het seizoen liet aantekenen, namen de Zwevers gas terug.
Souverijn 1-0, Klein Robbenhaar 2-0, Hegeman 3-0, Dikkers 4-0

Silvolde – Rigtersbleek 4-0
Na de 2-0 zege op TVC’28 afgelopen zaterdag en daarmee de winst van de tweede periode, was Rigtersbleek maandagmiddag niet opgewassen tegen concurrent Silvolde. De Achterhoekers waren met 4-0 te sterk voor de ploeg van trainer John Gielink en brengen daarmee het gat tussen de nummer drie en vier terug tot drie punten. Daar zullen ze in Enschede echter niet van wakker liggen, nu deelname aan nacompetitie al verzekerd is. Hoogland is de nieuwe nummer twee.
Krosse 1-0, Driever 2-0, Bouwman 3-0, Hogeweide 4-0