Vrijdag 29 maart 2024

Goed weekend Rigtersbleek en Stevo in eerste klasse

Geplaatst op 18 november 2018 door   ·   Geen reacties

HENGELO – Een goed weekend voor Stevo, dat won bij NEC. Ook Rigtersbleek deed prima zaken met een zege bij De Zweef. De Hengelose derby tussen Tubantia en BWO eindigde doelpuntloos, een uitslag waar beide ploegen niets mee opschieten. Ook TVC’28 speelde doelpuntloos gelijk, uit bij Heino.

Tubantia – BWO 0-0.
De twee Hengelose laagvliegers troffen elkaar in een wedstrijd waar drie cruciale punetn op het spel stonden. Dat de belangen groot waren bleek uit het spel. Beide ploegen wilden zich vooral niet in de kaart laten kijken en richten zich nadrukkelijk op het verdedigen. Met name BWO liet het spel volledig aan de plaatsgenoot, hopend op een omschakelmoment. Tegen die tactiek bleek Tubantia nauwelijks wapens te hebben , waardoor er amper kansen ontstonden.
Na rust gooide BWO eindelijk het schroom van zich af en werd er de aanval gekozen. Daarmee liet de ploeg zien toch wel het een en ander in huis te hebben. Nu was het Tubantia dat niet thuis gaf en het spel aan de ploeg uit De Noork liet. BWO kreeg enkele kansjes, waarbij die van Luke ter Ellen de beste was. Met een kopbal die de paal raakte was hij dichtbij de winnende treffer. Die kwam er uiteindelijk niet. Beide ploegen domineerden een helft maar deden over negentig minuten te weinig om aanspraak te mogen maken op meer dan een punt, daar bleef het dan ook bij. Het gelijkspel brengt beide teams weinig, de twee Hengelose rivalen blijven onderin steken.

Heino – TVC’28 0-0.
De eerste dertig minuten van het duel werden gekenmerkt door veelvuldig balverlies van beide ploegen. Het spel speelde zich af op het middenveld en kansen waren schaars. De grootste kans was van Tom Koelman die zijn kopbal rakelings naast zag gaan.
De tweede helft kende eenzelfde beeld. TVC probeerde het met lange ballen, maar ook dat leverde weinig op, net als de spelhervattingen. Al kreeg de ploeg uit Tubbergen via Kelvin Stopel vanuit een hervatting wel de beste kans van de wedstrijd to tdat moment. In de slotfase zou daar nog een mogelijkheid bij komen. Die was voor Heino, met een hard schot raakte de ploeg na een corner de lat. Daar bleef het bij, met een puntendeling tot gevolg.

De Zweef – Rigtersbleek 0-2
 (0-0).
Score: Zephat 0-1, Toryalai 0-2.

Voor rust kwamen beide ploegen niet tot scoren. Het tempo lag laag en er ontstonden over en weer nauwelijks kansen. Beide ploegen probeerden het wel, maar creerden te weinig om aanspraak te maken op een voorsprong. Ook na rust duurde het geruime tijd voordat er een doelpunt te zien was. Een kwartier voor tijd opende Mitchell Zephat de score. Vijf minuten later werd de score verdubbeld door Faisal Toryalai. Met de 0-2 was de wedstrijd gespeeld en konden de Enschedeers drie belangrijke punten bijschrijven.

NEC – Stevo 0-4
(0-1).
Score: R. Wigger 0-1, N. Wigger 0-2, R. Wigger 0-3, Kruiper 0-4.
Dat Stevo een garantie is voor spektakel bleek ook weer tegen NEC. Met 37 gescoorde doelpunten uit acht wedstrijden hoeft het publiek geen 0-0 te verwachten. Ook tegen de Nijmeegse amateurs liet de ploeg uit Geesteren zich weer van de aanvallende kant zien. Voor rust hiedle beide ploegen elkaar nog in balans. Pas halverwege de eerste helft wist Stevo het verschil te maken. Na een uittrap van eigen doelman kwam de bal uit bij Roy Wigger, die met een prachtige trap de bal in de bovenhoek schoot.
Na rust was Stevo heer en meester. Toch duurde het tot de slotfase voordat het krachtverschil ook in ruimere cijfers tot uitdrukking kwam.  Roy Wigger speelde Niels Wigger aan in de diepte die koel bleef en afrondde: 0-2. Vervolgens was  het andersom, Niels Wigger die aan de zijkant diep gestuurd werd en breed legde op de meegelopen Roy Wigger die simpel de 0-3 binnenschoof en in de “dying seconds” was het de ingevallen Remon Kruiper die na een uitbraak een voorzet op maat binnenkopte: 0-4.