Woensdag 24 april 2024

Hardwerkende student Taner Sen: ‘Ik was verrast dat het de tweede helft zo makkelijk ging’

Geplaatst op 17 februari 2014 door   ·   Geen reacties

Taner Sen - Quick'20 - foto sportfoto regio-twente.nlOLDENZAAL – Quick’20 won zondag in eigen huis zonder al te veel moeite van concurrent Alverna. Dat had het vooral te danken aan een overtuigende tweede helft. Ook rechtsback Taner Sen was verbaasd over de plotselinge wederopstanding van Quick. ‘Op basis van de eerste helft had ik niet gedacht dat het 4-1 zou worden.’

Toen de scheidsrechter na een 1-1 ruststand floot voor de hervatting van de wedstrijd, ging iedereen zitten voor een spannende tweede helft. Niets was minder waar, na dertien minuten spelen stond het 3-1 in het voordeel van de thuisploeg. ‘Ik was wel verrast dat het de tweede helft zo makkelijk ging,’ geeft Sen toe. ‘In de rust begon Jordi Kamphuis te schreeuwen dat we gewoon gingen winnen en blijkbaar werd daardoor iedereen opgepept. We waren feller en hadden meer drang naar voren.’ Vervolgens liep Quick uit naar 4-1 en speelde het de wedstrijd gecontroleerd uit.

Door de overwinning staat de ploeg van trainer Rob Snijders nu derde. Een punt achter nummer twee MSC en maar liefst tien punten achter koploper Hercules. ‘Die worden dit jaar gewoon kampioen. Dan maar tweede? Wij bekijken het per wedstrijd, gaan gewoon elke week volle bak en dan zien we wel waar we belanden.’ Een eventuele periodetitel zou een bijzondere situatie opleveren. Quick heeft na de degradatie van de topklasse naar de hoofdklasse gelijk al kenbaar gemaakt dat het wat hun betreft niet meer wil promoveren. ‘De club zelf wil het inderdaad niet. Het zal wel te duur zijn. Als spelergroep zouden we het in ieder geval wel weer willen proberen.’

Sen was er zelf ook al bij toen Quick nog uitkwam in de topklasse. Dat was zijn eerste seizoen in de hoofdmacht, nadat hij in de jeugd overkwam van Oranje Nassau uit Almelo. ‘Ik zat in de A1 van Oranje Nassau toen Chris Kempers, de trainer van de B1, naar Quick’20 A1 vertrok. Zodoende ben ik met nog twee andere spelers met hem meegegaan.’ Zijn begin bij de club uit Oldenzaal was moeizaam. ‘Ik moest wennen en had aanpassingsproblemen. Toen ik bij het eerste kwam, speelden we topklasse en heb ik misschien vier of vijf wedstrijden gespeeld. Nu we in de hoofdklasse voetballen, speel ik gelukkig wekelijks.’

Dat hij elke zondag aan de aftrap staat in het shirt van Quick, is bijna een wonder te noemen. Sen combineert het voetballen met zijn universitaire studie Fiscaal Recht in Groningen en moet daardoor veel reizen. ‘Het is wel lastig te combineren. Ik heb van maandag tot en met vrijdag gewoon college. Voor de training van dinsdag heb ik daarom vrijstelling gekregen. Nu train ik alleen donderdag en vrijdag en ga ik op die dagen heen en weer met de trein.’ Zijn liefde voor het spelletje sleept hem er doorheen. ‘Het is pittig en het vraagt veel energie, maar wat moet je dan? Ik haal goede cijfers en stoppen met voetballen kan ik echt niet.’