Geplaatst op 17 maart 2019 door   ·   Geen reacties

HENGELO – De beide Hengelose clubs hielden in de eerste klasse van het zondagvoetbal de Twentse eer hoog, want waar de voetbaltreurnis bezit nam van Enschede, Nijverdal, Geesteren en Tubbergen klonk de jubelzang bij BWO en HVV Tubantia.

Vooral de zege van BWO mag opmerkelijk heten, want het is de tweee op rij voor een ploeg die een paar weken geleden de grootste degradatiekandidaat leek te zijn.

BWO-NEC 1-0 (1-0)
Door de winst op het eigen sportpark De Noork tegen de amateurs van NEC heeft BWO de rode lantaarn overgedaan. Het doelpunt dat Dennis Kemerink al in de eerste helft scoorde bleek uiteindelijk toereikend, want het enige. De opmars die de Hengeloërs vorige week bij De Zweef hebben ingezet kreeg vanmiddag een prima vervolg. BWO speelde niet de pannen van de daken, maar controleerde wel tegen NEC, dat toch als een robuuste middenmoter te boek staat. BWO heeft trouwens niet alleen de laatste plek in het klassement verlaten, want staat zelfs tweede van onderen, want is op basis van doelsaldo ook De Zweef gepasseerd, want beide teams hebben vijftien punten, drie meer dan de nummer laatst Heino. dat vandaag thuis sensationeel onderuit ging tegen die andere Hengelose ploeg (het volgde blokje).

Heino-HVVV Tubantia 2-3 (2-0)
De ploeg van De Bijenkorf in Hengelo speelde in Salland een krankzinnige wedstrijd, want stond bij rust met dik verdiend 2-0 achter door treffers van Rik Keijzer(penalty) en Robin Gerritsen, maar ging er na de thee vol in en won op zijn Duits uiteindelijk met 2-3. Geen vuiltje aan de lucht voor Heino. Dat het uiteindelijk wel zover kwam met heel veel vuiltjes aan de Heinose lucht had de thuisploeg vooral aan zichzelf te wijten. HVV Tubantia veerde op en strafte fouten dankbaar af. Calvin Scholten en Bas Geessink scoorden na een kwartier en een half uur de 2-1 en de 2-2 binnen. Dat zou het zijn geweest, ware het niet dat Isijk Ramijson in de 91ste minuut ook nog de 2-3 op het scorebord bracht. En daardoor blijft HVV Tubantia buiten de degradatiezone met een punt meer dan plaatsgenoot BWO en De Zweef.

Rigtersbleek-BVC’12 2-3 (0-0)
De thuisclub kan de ambitie om kampioen te worden voorlopig weer in de ijskast zetten, want de titel zit er nu even niet in. Veel spelers zijn er met de kop niet bij, zo bleek vanmiddag aan de G.J van Heekstraat, waar de wedstrijd na rust wel spektakel bood, in de zin van doelpunten, maar vanuit het perspectief van de Bleek net verkeerd verdeeld, want twee voor en drie tegen levert geen punten op. Die gingen me naar de Alde Weteringweg aan de Veluwezoom in Beek-Ubbergen. Mitchell-Zephat bracht rood-wit nog wel aan de leiding, maar daarna scoorde Tijn Jellema voor de gasten een onvervalste hattrick en was de pot gespeeld en de poet verdeeld. Weliswaar bracht Floris Scholten de stand nog op 2-3, maar dat bleek voor de statistiek.

TVC’28-Bemmel 1-4 (0-1)
TVC ’28 ging op De Grote Moat de boot in tegen de koploper. De vrije val lijkt het team te overkomen. Een paar keer had de thuisploeg geluk dat Bemmel luchthartig met de kansen omging, maar na een half uur prikte de Bemmelse spits Dennis Knuiman toch raak. TVC’28 moest daarna komen en dat resulteerde in mogelijkheden, maar de zuiverheid en het engeltje ontbraken. Dat ging in de tweede helft door, maar zoals vaker gebeurde het ook vanmiddag aan de andere kant waar Ricky Houterman toesloeg: 0-2. Daarna gaf TVC’28 gas en bracht Jeffrey Huizinga de spanning terug. Mauro Plegt had daarna de 2-2 voor het intikken, maar deed het niet. Volgende week wacht Stevo in Geesteren.

Stevo-WAWV 1-1 (1-0)
De thuisploeg heeft zichzelf vanmiddag tekort gedaan door op eigen veld de punten te delen met WAVV uit Wageningen. Stevo had de wedstrijd geheel in handen en leidde bij rust met 1-0 toen Hans Brunninkhuis een slecht afgeweerde vrij trap van Rick Wieferink binnenwerkte. WAVV kwam bovendien al in de eerste helft met tien man te staan. Na de thee besloot de ploeg van trainer Geert Veldhuis zich in alle rust voor te bereiden op het prestigeduel van volgende week als TVC’28 naar de Peuverweide komt. De meest riante mogelijkheden om de score uit te bouwen werden onbenut gelaten. En dan is er een vorbalwet die zegt… precies. WAVV kreeg een strafschop en liet die buitenkans niet onbenut. Bovendien kreeg Hans Brunninkhuis een rode kaart voor een uit frustratie geboren forse charge. Het zal trouwens ook los daarvan spannend worden komende week in Geesteren.

FC Winterswijk-De Zweef 2-0 (1-0)
Van meet af aan werd De Zweef in het defensief gedrongen en kwam na een kwartier terecht op voorsprong. En ook daarna werd de geest niet vaardig over de ploeg van trainer Anton Wennemers. Na de rust oogde De Zweef iets agressiever, maar echt gevaarlijk werd het niet. De invallers Marc Nieboer en Marco ten Dam konden het verschil evenmin maken. De ploeg van Gagelman ging meer voor gele kaarten dan voor doelpunten. In de slotaanval ging iedereen van De Zweef mee naar voren, veroverde Winterswijk de bal, oftewel: 2-0. Einde oefening voor De Zweef dat nu één-na-laatste staat, in grote zorgen. Daniel te Winkel en Cornelis Hofman waren de doelpuntenmakers voor de Winterswijkse ploeg van trainer John Gielink.