Geplaatst op 19 november 2017 door   ·   Geen reacties

HENGELO – Twee opvallende uitslagen in de eerste klasse. Het ongenaakbare RKZVC verloor op bezoek bij Tubantia. Daardoor was Longa’30 plotseling de favoriet voor de periodetitel. Ook de ploeg uit Lichtenvoorde verloor. BWO bleek in Lichtenvoorde te sterk, waardoor de periodetitel alsnog naar Zieuwent ging. Elders was Rigtersbleek te sterk voor De Zweef en verloor Stevo op bezoek bij Schalkhaar.

Rigtersbleek – De Zweef 2-1 (0-1)
Scoreverloop: Vermeulen 0-1, Krake 1-1, Golbach 2-1.

De bezoekers uit Nijverdal kwamen op voorsprong door een doelpunt van Vermeulen. Op basis van de eerste helft was de 0-1 ruststand ook verdient te noemen. Na de hervatting kwam Rigtersbleek een stuk beter voor de dag. De Enscehdeers waren er op gebrand orde op zaken te stellen en zetten een tandje extra bij. Dat bleef niet zonder gevolgen, want Krake kon de thuisploeg naast de bezoekers brengen. Rigtersbleek zocht naar meer en kreeg dat ook. Golbach zorgde voor een voorsprong die niet meer uit handen gegeven werd.

Tubantia – RKZVC 1-0 (1-0)
Scoreverloop: Tuiten 1-0

Met de drie punten kreeg Tubantia veel meer dan waar het recht op had. RKZVC domineerde het duel, was de veel betere ploeg maar verzuimde te scoren. Dat was wat Tubantia wel deed. De Hengeloërs vonden via Tuiten het net en gaven de voorsprong vervolgens niet meer prijs. De ploeg uit Zieuwent raakte meer en meer gefrustreerd, ook omdat de periodetitel op het spel stond. Met de wedstrijd kwam het voor de bezoekers niet meer goed, met de periodetitel wel. Omdat ook Longa’30 verloor, ging die prijs alsnog naar RKZVC.

Schalkhaar – Stevo 3-1 (1-0)
Scoreverloop: Huijsmans 1-0, Ellenbroek 2-0, Gelhever 2-1, Kelder 3-1 (pen.)

In een heel matige wedstrijd trok Schalkhaar aan het langste eind. De thuisploeg, die laatste staat, was er veel aan gelegen eindelijk een keer te winnen. Stevo leek niet op die dadendrang gerekend te hebben, want de Geesternaren werden op instelling afgebluft. Hoewel het halverwege pas 1-0 stond, was duidelijk dat Schalkhaar vol voor de winst zou gaan. Dat bleek na de hervatting. Ellenbroek verdubbelde de voorsprong, voordat Gelhever wat terug deed. Met een benutte strafschop bepaalde Kelder de eindstand op 3-1. Door de overwinning haakt Schalkhaar weer aan bij de andere ploegen onderin de stand.

Longa’30 – BWO 1-2 (0-1)
Scoreverloop: Voss 0-1, Berendsen 1-1, Voss 1-2.

Bij winst had Longa’30 de periode gepakt omdat concurrent RKZVC met 1-0 verloor bij Tubantia.Die overwinning zat er geen moment in, want BWO was veel beter dan de thuisploeg. Longa mocht dan ook van geluk spreken dat de Hengeloërs halverwege slechts met 1-0 voor stonden. Na rust kwam Longa een stuk beter voor de dag. Dat resulteerde vijf minuten voor tijd in de verdiende gelijkmaker. Tot dat moment had de ploeg uit Lichtenvoorde al diverse mogelijkheden onbenut gelaten. Longa ging op zoek naar de winnende treffer. Even leek er sprake van een strafschop voor Longa, na een handsbal. De scheidsrechter liet doorspelen en uit de tegenaanval scoorde Voss de winnende treffer voor BWO.