Geplaatst op 28 april 2019 door   ·   Geen reacties

HENGELO – De beide zondag-eersteklassers HVV Tubantia en BWO uit Hengelo moeten de mouwen nog opstropen voor klassenbehoud nadat ze thuis weer eens tegen verlies opliepen, want het schip ingingen tegen TVC’28 respectievelijk Heino.

De winst van TVC’28 kwam de ploeg uit Tubbergen juist heel goed uit om degradatie af te wenden. Dezelfde betekenis heeft de zege van Heino op BWO voor de Sallanders.

HVV-TVC’28 1-2 (1-1)
De ontmoeting HVV Tubantia-TVC ’28 was een inhaalwedstrijd in Hengelo en voor beide ploegen belangrijk om uit de degradatiecontreien weg te geraken. Het was een beroerde wedstrijd van beide kanten. De gastheren scoorden binnen vijf minuten wel de 1-0, maar beter zou het niet worden. Wel slechter. Kort voor rust kwamen de Tubbegenaren langszij doordat Huiskes een strafschop benutte. Het enige hoogtepunt van de tweede helft was tien minuten voor tijd de majesteitelijke vrije trap van Okke Schepers: 1-2.

BVC’12–De Zweef 2-0 (0-0)
BVC’12 heeft pakte door de winst op De Zweef de tweede periodetitel. De eerste helft was tam, met wat kansen over en weer, maar zonder dat ze tot doelpunten werden verheven. In het tweede bedrijf trok BVC’12 vanwege de kans op de tweede periodetitel meer ten aanval. Een harde kopbal van Niek Sebens bij de tweede paal bracht de thuisploeg op 1-0. De ploeg uit Nijverdal joeg op de gelijkmaker, maar de thuisclub maakte via ­Wahid Rashidi uit een onoverzichtelijke situatie in de zestien 2-0. De Zweef staat met een punt meer één plek boven BWO, op de één na laatste plek.

BWO–Heino 0-2 (0-0)
BWO gaf vanmiddag op De Noork alles, maar vergeefs. De ploeg zette van meet af aan druk, kreeg ook kansen, maar moest kort voor rust met tien verder na een te grove charge. Niettemin waren de Hengeloërs met veel inzet en drive gevaaarlijk. Het betere voetbal kwam niettemin van de gasten, maar het suplus aan kwaliteit werd tot dik twintig minuten voor tijd niet omgezet in treffers, maar toen maakte Jeroen Bos de 0-1. Het bleef spannend, want BWO moest scoren, maar Robin Gerritsen deed het… voor Heino.

Stevo–NEC 1-1 (0-0)
Beide ploegen maakten er op De Peuverweide in Geesteren een aangenaam duel van om uiteindelijk de punten broederlijk te delen, waardoor NEC wel de tweede periodetitel miste. Beide goals vielen in de tweede helft. Elias Boumkass zette de amateurs uit Nijmegen op voorsprong, maar op wilskracht hield Stevo toch een punt over aan de wedstrijd. Er werd vol op de aanval gespeeld en verdediger Ingmar Reinerink ging als breekijzer steeds vaker mee ten aanval. Hij nam zelf de verdiende gelijkmaker voor zijn rekening door een voorzet van Justin Oude Booijink binnen te knikken.