Geplaatst op 19 mei 2019 door   ·   Geen reacties

NIJVERDAL/HENGELO – Een driepunter was in de eerste klasse van het zondagvoetbal vanmiddag voor De Zweef echt de laatste kans aan degradatie te ontsnappen en de ploeg van deed dat ten koste van het veilige Heino. Aangezien mede-degradatiekandidaat

BWO, waarvan de Nijverdallers vorige week nog verloren, nu zelf de boot in ging bij BVC’12, staat die ploeg nu laatst.

De Zweef–Heino 4-1 (2-1)
De overwinning was absolute noodzaak voor De Zweef. Bij rust stond het al 2-1 door twee goals van Sven Dikkers, waarvan de tweede vanaf elf meter. Jason Palm bracht warempel de aansluitingstreffer tot stana, waarna wedstrijd in het slot gooien door opnieuw een penalty benutten, maar helaas. De Zweef kreeg meer en meer ruimte door de druk die Heino moest zetten. Het was niet Sven Dikkers maar Sharma Ekuchu die na de thee verlossende vreugde bracht door 3-1 te scoren, waarna Joey Knobben er zowaar nog 4-1 van maakte. Door de nederlaag van BWO staat De Zweef nu niet meer laatste, maar zal er komende week in Nijmegen nog wel ‘even’ van NEC moeten worden gewonnen om het vege lijf te redden..

BVC’12–BWO 4-2 (1-1)
FC Winterswijk–TVC’28 4-0 (0-0)
De nederlaag van de ploeg uit Tubbergen was ruim en verdiend, ofschoon alle doelpunten pas in de tweede helft vielen toen TVC’28 ging talmen. De ploeg van trainer Marcel Waaijer wist in de eerste helft nog wel wat te creëeren, maar na de rust werd het allengs minder, waarbij Winterswijk gebrek aan Tubbergse concentratie snoeihard afstrafte. Dit betekent dat TVC’28 toch nog aan de bak moet, thuis tegen WAVV, in wat de laatste wedstrijd van het seizoen zou moeten zijn, maar dat hangt nog, want voor rechtstreekse handhaving heeft het team een punt nodig, terwijl de Wageningers er drie nodig hebben.

HVV Tubantia–NEC 1-0 (0-0)
De thuisclub verzekerde zich op het eigen sportpark De Bijenkorf in Hengelo van tenminste nog een jaar eerste klasse door te winnen van NEC. Het was een verdiende zege op basis van inzet en kansen, al ging de ploeg van trainer Eric van Zutphen vooral voor de rust slordig met de mogelijkheden om, waardoor de spelers met 0-0 gingen rusten. Na rust scoorde Philippe de Bruijn de zo belangrijke treffer die alles wat HVV ademde in euforie bracht, zeker na het laatste fluitsignaal.

Rohda Raalte–Rigtersbleek 2-1 (1-0)
Het seizoen van de Bleek was één helft goed, namelijk de eerste, want na de winterstop kwam er weinig meer op de klos bij het team van de vertrekkende trainer Otto Krabbe, die volgend seizoen DETO onder zijn hoede neemt. Roha Raalt was vanmiddag de sterkere ploeg en kwam voor rust op voorsprong door een benutte strafschop van Jesper Harmens. Na de thee verdubbelde Mart Lugtenberg de score voor de stoppelhanenploeg en dat Johannas Sakar er daarna nog 2-1 van maakte was voor de statistiek.