Woensdag 24 april 2024

‘Het was een timide zooi toen ik bij SVZW kwam’

Geplaatst op 12 december 2015 door   ·   Geen reacties

gerritsenRIJSSEN – Ondanks een vroege voorsprong kon SVZW zaterdagmiddag niet stunten op De Koerbelt. De ploeg van Erik Assink ging met 2-1 onderuit. ‘We wilden sterk uit de kleedkamer komen, maar dat lukte helaas niet.’

‘Bij veel spelers leefde de herinnering van de wedstrijd van vorig seizoen nog, toen het na 20 minuten 3-0 voor Excelsior stond nog. Dan is het fijn om na twee minuten op voorsprong te komen’, vertelt Assink na afloop van het duel. ‘Dit jaar waren we de underdog en Excelsior favoriet. Vorig seizoen was dat anders. Het initiatief lag bij Excelsior, maar grote kansen kreeg het voor rust niet. Dus dat was prima van onze kant’, concludeert de oefenmeester die zijn vijfde wedstrijd voor De Zwaluwen coachte.

Kevin Aman
Na de theepauze was het Excelsior dat de bovenliggende partij was en ook kansen creëerde. SVZW stelde daar in aanvallend opzicht weinig tegenover. ‘We wilden sterk uit de kleedkamer komen, maar dat lukte helaas niet. Dat we weinig kansen kregen heeft denk ik met de kwaliteit van de tegenstander te maken. Via Kevin Aman krijgen we twee goede mogelijkheden, maar dat mocht niet baten.’

Venijn
Assink is nu een ruime maand verantwoordelijk voor het eerste elftal van SVZW en hij merkt ontwikkeling. ‘Ik wil niet uithalen naar de vorige trainer, want ik heb niet met eigen ogen gezien hoe het er toen aan toe ging, maar toen ik hier kwam was het een dode timide zooi. Ik merk wel ontwikkeling in de selectie. Er zit iets meer pit en venijn in. Nog lang niet genoeg, maar dat komt met de week meer.’

Ziekenboeg
In de selectie braken veel gerenommeerde namen op het wedstrijdformulier aan de zijde van SVZW. ‘Michael Wensing, Jordi Holtkamp, Maurice Bartelds, Bas Woesthuis en Deniz Sahbaz zijn allemaal geblesseerd. Daarnaast waren Rob Altink en Machiel van Keulen ook niet honderd procent fit, maar door de blessuregolf moesten zij noodgedwongen spelen. De winterstop komt op een goed moment, want zij kunnen nu allemaal aansterken.’